За по-добро здраве – храна от къщи

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Храна от дома или фаст фууд?
3.95

Благодарение на свободния достъп на информация посредством интернет, все повече хора започнаха да разбират, че храненето е един от основните фактори за добро здраве. Мнозина разбраха, че постоянното консумиране на хамбургери, пици и чиизбургери е изключително вредно. Как обаче да се храним докато сме на работа, биха попитали мнозина. Около офисите и предприятията, за наше огромно съжаление, има изключително много заведения за бързо хранене, които успяват да примамят сънародниците ни, не само с предлаганите вкусотии, но и с ниските си цени. Голяма част от работещите българи могат да си позволят само няколко левчета за хамбургер или милинка, но не и повече за един пълноценен и здравословен обяд в близкото бистро.

Съществува едно решение, което обаче поради ред причини, най-вече психологически, не се радва на широка популярност – носенето на обяд от дома. Без значение дали ще си приготвите сандвича от намиращите се в хладилника продукти или пък ще вземете нещо, което е останало от вечерята, със сигурност всеки би могъл да си осигури значително по-питателен и полезен за неговото здраве обяд, в сравнение с предлаганото в близкия павилион фаст фууд.

Мнозина обаче не се решават на тази стъпка, поради глупавото притеснение, че колегите в офиса ще започнат да шушукат с усмивки. Ситуацията е такава, че хем нямаме достатъчно средства и ежедневното купуване на обяд натоварва семейния бюджет, хем се храним нездравословно, но въпреки това робуваме на тези изключително глупави мнения.

А най-жалкото при тази ситуация е, че постоянно гледаме филми, в които героите, най-често живеещи в САЩ, си приготвят обяд за работа и всичко това ни изглежда изключително приказно и правилно. Образът на любящата съпруга, която настига своя мъж с думите „Скъпи, забрави си обяда” ни кара понякога дори и да се просълзим, но в същото време се срамуваме да си вземем нещо за хапване от вкъщи за работа. Още повече, че този обяд е гарант за нашето здраве и тонус.