Как да изберем телевизора за дома - полезни съвети

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

5

В последно време почитателите на домашно кино често са изправени пред ситуация, когато не намират смисъл да се ремонтират старата техника, а се насочват директно в покупка на нова.

И са изцяло прави! Понякога ремонтът струва много повече от цената на нов подобрен модел в магазина.

За да разберете ясно какъв телевизор да изберете, трябва да знаете някои тънкости (което е по-добре: плазмен или течен кристал, коя марка е по-трайна, какви са нейните характеристики и т.н.).

Проблемът се засилва от големия асортимент и производители на модели устройства. Това множество от количества се намират на рафтовете на магазините за домакински уреди и ни залива с промоции.

Преди да се отправите към магазина за нова покупка, намерете си фирма, която да разчистите от старите неща.

Напредъкът е на планетата.

Телевизорите от последно поколение са доста сложни многофункционални устройства, които могат да осигурят прилично качество на възпроизвеждане на "картина" и звук. С такова оборудване можете не само да гледате ефирни и кабелни канали, но и да обменяте файлове с цифрови носители, компютри и лаптопи, таблети и смартфони.

За да разберете всички функции на модерните телевизори и да определите кой телевизор да избере, достатъчно и пълно проучване на инструкциите, идват с устройството.

И за да изберете телевизор, който да отговаря на вашите нужди, препоръчваме да проучите препоръките по-долу, за да можете да направите печеливша покупка, без да плащате свръх.

LED, LCD, плазма или CRT: кой телевизор?

Всички ние от детството помним модел CRT телевизори (на базата на електронно-лъчева тръба) - евтин и с обикновено "кутия", която се използва, за да бъде във всяко семейство (тази тенденция е достигнал до наши дни). От предимствата на такъв телевизор: ниски разходи, съвсем "нормални" параметри на производителност, издръжливост и възможност за ремонт. Недостатъците на CRT моделите са големи размери, тежко тегло, лошо качество "картина", слаб набор от възможности. Напоследък броят на тези телевизори в рафтовете на магазините намалява експоненциално;

LCD телевизорите (течен кристал монитор) се считат за много практичен и се изплаща благодарение на доброто качество на изображението и звука. Поради сравнително малката си тежест, лесно се преместват из апартамента, а ниското потребление на енергия помага да се спести. Недостатъците на такива устройства са не идеален зрителен ъгъл и леко "забавяне" на картината по време на динамични филми със специални ефекти;

LED телевизорите са най-новото поколение устройства с LED екран, леки и с добро качество;

И накрая плазмени телевизори. Действат въз основа на принципа на изхвърлянето на плазма, който се получава под въздействието на тока - така се образува картината на екрана. Сред основните предимства на плазмата са: висок контраст на изображението, разгънат ъгъл на видимост и липса на "спиране" при гледане на динамични моменти. Вярно е, че такова оборудване консумира много електричество и има малък полезен живот. Ремонтът на такива телевизори обикновено струва голяма сума пари.