Какво трябва да знаете за зарядните устройства?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

зарядните устройства
2.9

В батериите се намират вторични клетки, които са презареждащи се. Те могат да регенериат, след като към тях се подава електрически ток с помощта на зарядни устройства. Зареждането на батерията зависи от капацитета и технологията, която е използвана за изграждането на уреда.

Какви са функциите на зарядното устройство?

Вашето зарядно устройство има три важни функции. Една от тях е да достави ток в изтощената батерия.  Стабилизирането на скоростта на зареждане и прекратяването на процеса на зареждане също са част от този процес.

След като вашата батерия е напълно заредена, зарядът, който се съдържа в батерията ще започне да произвежда газове. Те са в състояние да повредят батерията на уреда. Затова е добре да изключвате уреда от зарядното устройство, за да удължите живота на батерията. Зарядното устройство може и само да спре подаването на заряд към батерията.

Презареждането на батериите е съпроводено с повишаване на температурата на батерията. Температурата може да повреди литиево-йонните батерии. Затова е добре да се избягва това състояние, което потребителите трябва да се опитват да предотвратят.

Какви са изискванията на батериите?

Батериите имат различни изисквания за времето, което трябва да прекарват със зарядно устройство. Бавното зареждане на батериите изисква те да се зареждат от 14 до 16 часа. Това обикновено са първите три цикъла на зареждане на литиево-йонните батерии. Този процес има по-малка вероятност да доведе до презареждане на батерията.

Кое зарядно да изберем?

Бързото зареждане на батериите със зарядното устройство отнема от 3 до 6 часа. Може да бъде и около час. Бързото зареждане на батериите изисква да притежавате специално зарядно устройство за целта. Това важи особено за мобилните телефони. Затова е препоръчително да използвате зарядното устройство, което е било произведено специално за вашия мобилен телефон. Компанията производител е изчислила нивата на ампераж, мощност и химичните елементи в зарядното устройство. Различен уред може да повреди мобилния ви телефон и да скъси живота му.

Какви са различните зарядни устройства?

Зарядните устройства са различни видове и са предназначени за различни апликации. Следователно те работят различно. Има обикновени зарядни устройства, които са  нискобюджетните версии на оригиналните устройства. Те са с таймери и са изработени изключително интелигентно. Има дори USB зарядни устройства, които използват слънчева енергия, за да донесат заряд до желания уред. Те работят изключително бързо и лесно. Всички тези модели зарядни устройства имат едни и същи основни функции. Тук трябва да се отбележи, че еднаквите функции се осъществяват по различни начини и на различни нива.

Всички тези зарядни устройства могат да използват различни средства за зареждане на батерията. Тези устройства представляват фиксиран източник на захранване с прав ток. Като цяло те изискват повече време, за да заредят батерията напълно. Проблемът при тях е, че те не разполагат с индикатор, който да ви покаже, че батерията на мобилния ви телефон е напълно заредена.

Някои зарядни усстройства са снабдени с теймери. Въпреки това батериите са склонни да повредят телефона ви, защото нивата на някои химични елементи са завишени. Тези зарядни устройства имат нужда от различно време, за да заредят батерията напълно. 

Ако ви е необходимо зарядно, но нямате време да обикаляте магазините, можете лесно да поръчате онлайн на vikiwat.com.