Ел табла ABP – видове и функции

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Ел табла
3.6

Ел табла ABP са електрически съоръжения, които имат ролята да наблюдават и контролират подаването на напрежение в инсталацията. Целта им е да стартират автоматично резервно захранване, което е алтернативно. На пазара се предлагат ел табла, които се различават едно от друго по своите специфични характеристики, свързани с напрежението и приложението им. Фирмите предлагат решения за всяка ситуация. Тези ел табла изпълняват различни команди – подаване на енергия, спиране, разпределение, мониторинг. Те могат да бъдат програмирани с различни функции, които се определят от натоварването, консумацията и други фактори. Тези ел табла работят за нормалното функциониране на инсталацията, като при прекъсване на основното захранване автоматично се включва алтернативно захранване. Когато се нормализира работата, отново автоматично се превключва от алтернативно към основно захранване.

При т.нар. ел табла по налягане самата поддръжка за нормалното функциониране изисква смазване с масла. А това смазване се осъществява чрез маслени помпи, осигуряващи нормалното ниво течност. Има и ел табла за резервен двигател, при които има вградени защитни механизми. При евентуална авария те сигнализират за спада в нивото на напрежението и данните се изпращат към главното табло, за да се задейства алтернативното напрежение.

Макар по-трудни за поддръжка, много ефикасни са и тези ел табла, които предпазват инсталацията от подвеждащи, лъжовни сигнали. Така се съхранява по-дълго нейният експлоатационен живот. Тези ел табла са модерни и иновативни съоръжения, на които може да се доверите, защото са се доказали със своята функционалност и широко приложение.

Поради големия интерес фирмите производители предлагат проектиране на ел табла за всякакъв вид сгради и натоварване. Може да бъдат направен по клиентска, индивидуална поръчка. Най-важните свойства на тези ел табла е, че предлагат сигурност и безопасност. Те са тези, които алармират за нарушеното нормално напрежение и които автоматични превключват към алтернативно захранване, затова са осигуряват безопасност в ежедневието. Те се използват в различни сгради и имат различни приложения. Тъй като предлага разнообразни функции, в различните обекти може да има различно приложение. Тези ел табла са модерни съоръжения с доказани свойства. Те са надеждни, осигуряват висока степен на безопасна експлоатация на инсталацията, високо ефективни са и имат добри ел характеристики. Могат да бъдат използвани както за наблюдение, модерен мониторинг на инсталацията, така и за включване на алтернативна енергия. Характерно за тях е, че притежават множество функции и характеристики, които ги отличават от останалите ел съоръжения. Тези ел табла са вид енергийна защита за цялостната верига, защото елиминират опасностите от прекалено натоварване и аварии. Те предоставят детайлна информация за всички дейности.

Поради факта, че са сигурни и надеждни, все повече хора се доверяват на ел табла ABP, които с времето доказаха, че имат място в нашето ежедневие и че се грижат то да бъде максимално защитено - http://www.dts-ups.com/%D0%B5%D0%BB-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B0_26