Как ми помогнаха електропастирите?

Популярни

Мъж с брада

4 съвета за поддържане на брадата

Напоследък модата с гъста и добре оформена брада е изключително популярна.

Как да изберем сватбена рокля

Изборът на булчинска рокля е трудна задача, особено ако не сте сигурни какво да търсите.

Груби грешки при използване на масла в грижата за кожата

През последните няколко години използването на все по-чиста козметика е...

Как да изберем качествен пчелен мед?

Пчелните продукти са сред най-полезните храни и добавки за поддържане на...

дамски спортен екип

Защо всяка дама се нуждае от поне един спортен екип в гардероба си?

Казват, че всяка жена трябва да има поне една малка черна рокля в гардероба...

ограда електропастир
5

Днес ще Ви разкажа една история за електропастири. Ако не знаете какво представляват те, ще Ви обясня, че това са устройства, които придават ток на електрически въжета, с чиято помощ можете да оградите мястото за паша на животните във фермерите. Ако сложите електропастири на вашия имот, то тогава, няма да имате проблеми с бягството на козите, конете, кравите или овцете. Идеята е, че всяко животно дръзнало да се докосне до загражденията подлежи на електрошок, който обаче само го сплашва, а не го наранява.

Аз си купих електропастир през 2020 година от https://elektropastiri.bg и получих пълен комплект от устройството + изолатор и ограда. Много бързо го инсталирах и започнах да бера плодовете на тази нова технология. Обичайно, част от моите крави се разпиляваха на различни посоки и трябваше да ги гоня като луд, но със съдействието на електропастира, вече не посмяха да се отделят от предназначената за паша територия в моя имот. Освен това уличните кучета вече не си и помислят да влизат в градината на фермата ми и да правят поразии.

Да, много хора смятат, че употребата на електропастири е незаконна и нехуманна. Това обаче не граничи с истината. Електропастирите не изискват от Вас да имате разрешително за използване. Просто поставете табела, че по оградните въжета минава ток, като това е напълно достатъчно. Естествено, ако се използва общински имот, на който искате да пасете добитъка или конете и да го оградите с електропастири, тогава е наложително разрешение от общината.

Преди да си купя електропастир, ми трябваха най-малко 3-ма човека, които да пасат добитъка. Те работеха дълго време, тичаха по животните и изразходваха огромен енергиен капацитет. Броени дни, след като се снабдих се устройството, моите пастири отдъхнаха. Това не означава, че съм ги уволнил, но работата им е далеч по-приятна и лесна, отколкото беше преди това.

Тук ще си позволя да дам няколко бързи съвета. Те са предназначени за хората, които за пръв път чуват за наличието на електропастири. Не бива да купувате енергизатори и огради, без да си давате сметка за какви животни ще ги използвате, и какво ще Ви коства тази инвестиция. В онлайн магазините има консултанти, с чиято помощ ще изберете електропастир за коне, крави, кучета, овце, кози и така нататък. Вие трябва да опишете имота си и конкретните Ви нужди.

Не бива да купувате евтини устройства, а да се насочите към изпитаните марки. Слава на бога винаги можете да го направите, защото в интернет има достатъчно информация по темата, както и в сайта, към който съм поставил линк по-горе в статията ми. Не действайте, ако не опознаете пазара, защото това е решаващо за инвестицията, която ще направите към наши дни.

Положителните качества на електропастира са, че токовите удари са просто за сплашване и не увреждат здравословното състояние на животните, както и лесният монтаж, който няма да Ви отнеме много време. Има и фирми, които ще извършат монтирането на ел. оградите вместо вас, и ще Ви предложат подходящите изолатори за най-добрата ефективност във фермата ви.

Не ми трябваше много време, за да реша да си купя електропастир. Потърсих този вид предложения, заради загубата на много животни. Едни бяха откраднати, а други просто отидоха някъде, където не мога да ги намеря. Изгубих сума пари, а решението е било под носа ми. Не си мислете, че това е рекламен текст. Не, не е такъв. Просто се опитвам да Ви бъда полезен и да Ви запозная с възможностите на технологиите през 2020 – 2021 година. Аз съм животновъд и можете да ми имате доверие, тъй като имам опит от повече от 20 години.

За да обобщя написаното ще кажа, че електропастир е равно на по-добро отглеждане на животни, защита на градини и сигурност. Аз вече направих своя избор и ще се радвам, ако последвате примера ми и коментирате тази статия, в която написах всичко най-важно (според мен) по темата за електропастирите. Пожелавам Ви по-приятна работа, по-малко проблеми с добитъка и не забравяйте да споделите този материал с ваши приятели, за да бъдете полезни.