Електрически резачки за дърва – характеристики и размери

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

електрически резачка за дърва
5

Електрическите резачки за дърва могат да бъде благодат за всички, които искат да поддържат дворовете си възможно най-прецизно. Те правят рязането на дърва лесно и служат както за намаляване на дървените трупи до малки размери, така и за подготвяне на дърва за огрев. Не всички електрически резачки за дърва обаче са създадени еднакви. За това заедно със специалистите в търговията с електрически резачки за дърва от Багира ще споделим с вас няколко важни фактора, на които да обърнете внимание, преди да решите кой размер точно Ви трябва.

За лека работа

Когато говорим за електрически резачки за дърва, терминът "за лека работа“ обхваща подрязването на дървета и храсти, и обща поддръжка на градината. Режещата лента на тези електрически резачки за дърва обикновено е дълга под 35 см. Подрязването на декоративни дървета и храсти, които нямат дебели клони, е лесно, благодарение на тези удобни дори и за начинаещите модели. Тези видове резачки също така са сред най-безопасните на пазара, а и повечето от тях са електрически. 

За умерена работа

Ако възнамерявате да използвате електрически резачки за дърва за малко по-тежки задачи, тогава помислете за модел с режеща лента с дължина 40-45 см. Понякога тези видове се считат за резачки с общо предназначение. Идеални са за хора, които ще използват инструмента за рязане на дебели клони и дървени трупи. Повечето от тях са на бензин, но има и електрически. Ако планирате да режете дървета с умерена големина, да премахнете храсти или да изпълнявате други подобни задачи, тогава 40-45 см резачка е добър вариант.

За тежка работа

Ако планирате да използвате често резачката си за големи дървета, тогава помислете за такава с лента за рязане с дължина 50 см. Такива електрически резачки за дърва са предназначени за дървета с голям диаметър, например за дебели стволове. Повечето хора не се нуждаят от толкова голяма резачка, но тези, които живеят в селските райони и извършват такива задачи често, като част от поддръжката на собствеността си, се нуждаят от по-голяма режеща повърхност. Като цяло с резачка с режеща лента, по-дълга от 50 см, е по-трудно да се работи, отколкото с по-малък модел. Затова се използва главно за търговска и професионална употреба.

Други съображения

Въпреки че размерът на електрическите резачки за дърва е важен, тъй като е свързан пряко с дебелината на дървесината, която може да реже, има и други фактори при избора на правилния модел. Например теглото, защото работата с голяма резачка може да е уморителна. Други характеристики, които трябва да се вземат предвид, включват верижните спирачки, автоматичното масло, анти вибрацията и нивото на шума.