Девин – съвременна алтернатива за екскурзия и туризъм

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Девин екскурзия
2.9

Разположен в Южна България, град Девин се разпростира в Западни Родопи или едноименната Девинска планина. През него минава Девинската река, която се влива в река Въча. Крастата, чистотата и свежестта в този край са несравними, а екскурзии и промоции до това място текат непрестанно. В околността е осеяно от смърчови и букови гори, а някога те са правели региона труднопроходим. Днес през тях минават шосета, които значително улесняват придвижването.

Региона се слави като забележителна туристическа дестинация, удобна и благоприятна за туризъм. Наред с природната характеристика Девин е популярна точка и от гледна позиция на минералните извори, от които се черпи лековита вода.

В околността на Девин има множество паметници останали от предходни периоди. Като цяло историята на града датира от дълбока древност, а земите били обитавани от тракийски племена и в различните етапи на своето развитие са преминавали под властта на много владетели и държави. От всяка последвала власт е наследявано по нещо, което днес е изградило града по такъв неописуем и привлекателен начин. В Девин могат да се видят множество могили, некрополи, крепостни стени и замъци. Сред последните са популярни имената на Градище, Турла, Девин, Беаднос.

В околностите на Девин има не един обект, които може да се посети и разгледа. От агенциите за туристически екскурзии предлагат чудесни промоции за страната. Сред тях са: Девинско дефиле; Беденски минерални бани; Чудните мостове, Буйновското ждрело, Орфееви скали, пещерите - Дяволското гърло, Орфеевата дупка, Харамийска пещера, Ягодинската пещера.

Из околността може да се практикува еко туризъм по многостранните пътеки, а от там да се обходят местността "Струилица", Триградското ждрело, крепост "Калето", Римския Кемеров мост.

Наред с цялото обаяние, което южния град предлага на своите гости, престои в хотел в Девин е гарант за приказни изживявания, насред омайна и причудлива природа. В самия град може да се посети църква „Св. Йоан Рилски”, предлагаща пречистване и уединение.

Интерес буди Исторически музей Девин, а поместената в него сбирка от над 2000 експонати с историческо културно значение.

Днес град Девин е прочут навред из България, а и за множество чужденци с лековитата и чиста минерална вода. Голям завод в околността на града произвежда и бутилира водите от извора. Цялата картина на този край се прелива от една страна с природните ресурси, от друга забележителните и феноменални дадености останали от далечно минало. Не на последно място остава съвременния комфорт и удобните условия за настаняване в хотели в Девин. Промоции за екскурзиите могат да се намерят за всеки. Като парченца от пъзел всяка една частица допълва и изгражда цялостния образ на града.