Най-популярните цветя за букети

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Най-подходящите цветя за букети
0

Букетът е сред най-популярните подаръци за всеки повод. Ако позволите, ще перифразираме една популярна поговорка по следния начин – „един букет говори повече от 1000 думи“. С правилния букет може да кажете „Честит рожден ден“, „Обичам те“, „Прости ми“, „Ти си прекрасен/прекрасна“ и още много неща, за които не може да намерите правилните думи. В днешната статия ще разгледаме кои са най-популярните цветя за букети. Надяваме се и вашето любимо цвете да е в този списък.

Роза

Сигурни сме, че ако помолите десет човека да ви кажат първото цвете, за което се сетят, осем от тях ще кажат „роза“. Розите съпътстват човечеството от древни времена и се смятат за символ на дълбоката и искрена любов. Букет от червени рози може най-лесно да каже „Обичам те“ вместо вас, докато например, белите рози са идеални за украса, тъй като символизират чистота, нежност и невинност.

Най-подходящите цветя за букети - роза

Карамфил

Карамфилът е прекрасно цвете, което наподобява помпони и се среща в много цветове. В България червеният карамфил е чест избор за погребение, в Мексико се свързва с ритуали за мъртвите, но фламандските народи го използват в сватбени церемонии. В много традиции, карамфилът е рожденото цвете на месец Януари, така че, ако имате близък, роден в първия месец от годината, подарете карамфил за късмет и прекрасна година.

Най-подходящите цветя за букети - карамфил

Божур

Божурът е цъфтящо растение, което принадлежи към род Paeonia, семейство Paeoniaceae. Среща се в Азия, Европа и Западна Северна Америка. Семейството има около 33 различни вида. Освен че е изключително красиво във всеки свой цвят, се смята, че божурът подпомага прочистването на организма от токсини, премахва отрицателна енергия и носи благополучие. Идеален подарък е за случаите, в които искате да пожелаете късмет на някого.

Най-подходящите цветя за букети - божур

Хортензия

Хортензиите са едни от най-популярните декоративни цветя в света. Те имат дълъг сезон на цъфтеж и ефектни цветове, които ги правят отличен избор за пазара на рязани цветя и озеленяване. Цветята на хортензия се предлагат в различни цветове и сортове. Можете да откриете розови, сини, лилави и зелени хортензии.

В Япония цветето се смята за идеален начин за извинение, заради легенда, според която японски император се извинил на своята любима с огромен букет хортензии. В наши дни се смята, че лилавите хортензии символизират разбирателството, белите – похвала или самохвалство, розовите – искрена емоция и чувства, а сините са символ на извинение и примирение.

Най-подходящите цветя за букети - хортензия

Ирис

Ирисът е род цъфтящи растения с над 260 вида. Те са известни с ефектните си цветя. Името на рода произлиза от гръцката дума "iris", което означава "дъга" и е също името на гръцката богиня на дъгата. Някои автори твърдят, че името се отнася до гамата от цветови комбинации, открити сред вида. У нас е познато още като Перуника. Що се отнася до символиката, има различни разбирания. Японците го смятат за символ на воинския дух, древните египтяни го свързвали с красноречието, а според християнството, олицетворява Христовите страдания, и затова, често се отглежда в манастирски дворове. В наши дни, цветарите често препоръчват цветето за близък приятел, тъй като с негова помощ лесно ще кажете „Приятелството ти значи много за мен“.

Най-подходящите цветя за букети - ирис

Лилиум

Лилиумите безспорно са сред най-красивите цветя, а ароматът им направо ще ви омагьоса. Това цвете най-често се използва при декориране на зали за различни събития, както и като подарък за специални поводи – сватба, годишнина или кръщене. Лилиумът изразява величие, чест и сила.

Най-подходящите цветя за букети - лилиум

Хризантема

Хризантемата произхожда от Япония и според древна легенда, именно това цвете е причината държавата да съществува. Дори там има специален ден на Хризантемата, който е на 9-ти септември. В различните държави, хризантемата носи различна символика – например, в Китай е символ на мъдрост и дълголетие, докато много държави в Европа (Франция и Италия) с нейна помощ се почитат мъртвите. В България цветето е често срещано в различни букети за редица поводи.

Най-подходящите цветя за букети - хризантема

Поръчка на цветя от Jardin

Бутик Жардин е един от най-предпочитаните цветарски магазини в Бургас и в цялата страна. Техните талантливи цветари предлагат огромно разнообразие от цветя и аранжировки за всеки повод с бърза доставка до всеки адрес!

Най-подходящите цветя за букети - бутик Жардин лого