Трябва ли да използвате временно домейн име, докато се освободи желаното от вас?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

домейн име
1.45

Често се налага да стартирате сайт много бързо. Възниква обаче един проблем - не винаги желаното от вас домейн име е свободно. Пристиснати от времето и обстоятелствата, вие трябва да действате. Трябва да запомните, че не е безопасно да проверявате желаното домейн име през вашия браузър. В този случай можете да се насочите към закупуването на временно домейн име, което да използвате, докато желаното от вас име се освободи. Все пак е възможно желаното от вас домейн име да не се освободи, а сегашният му собственик да поднови абонамента си. С други думи, няма гаранция, че домейн името, за което чакате, ще се освободи.

 

Какво се случва, когато използвате временен домейн?

Много специалисти смятат, че закупуването на временно домейн име и разработването на сайт, асоцииран с него, не е много добра идея. От гледна точка на SEO оптимизацията, когато започнете да разработвате сайт и го пуснете онлайн, търсачките започват да го индексират. Щом сайтът ви има уникално и интересно съдържание, други сайтове ще започнат да се свързват с него. Временното ви домейн име ще става все по-популярно, ще започне да си печели авторитет в съзнанието на потребителите, както и в класацията на търсачките.

Какво се случва, ако след време желаното от вас домейн име се освободи? Вие ще започнете да местите своето съдържание от едното място на другото. Не забравяйте, че това означава да стартирате сайта си от нулата. Това ще е нов сайт за търсачките, затова е възможно са преживеете спад в своя ранг.
Търговката ви марка ще трябва да започне да се изгражда отново. Все пак най-добрият вариант е да запазите и старото си домейн име. Така ще направите прехода по-плавен. Можете да пренасочите линковете от стария си сайт, към новия. Въпреки всичко вашата търговска марка ще има нужда от сериозен маркетинг. Винаги можете да загубите част от своите посетители при подобна смяна на вашето домейн име.

 

Примери с известни сайтове и техните търговски марки

Замислете се за сайта Amazon.com. Тяхното домейн име няма нищо общо с продаването на книги и DVD-та. И все пак, когато се замислите за световен доставчик на книги, няма как да не се сетите именно за тях. Уверявам ви, никой не се сеща за реката в Южна Америка.

Идеята в този случай е, че не е необходимо да обвързвате непременно това, което правите с определено домейн име. Това се случва чрез съдържанието, което поставяте на сайта си. Така ще промотирате своето домейн име и хората ще започнат да свързват продуктите или услугите ви с вашето име. Все пак трябва да се отбележи, че няма идеално име за сайт. Далеч по-важно е да изградите добро съдържание с авторитетна търговска марка.

 

Отново в началото

След всичко казано се налага да се върнем в началото. Дали е добра идея да закупите временно домейн име? Ако изградите авторитетна търговска марка, която да се асоциира с домейн име, вие сте свършили наистина перфектна работа. Винаги можете да закупите желаното от вас домейн име и да го свържете със стария си сайт. Въпреки всичко такива промени често въздействат прекалено силно върху потребителското поведение. Съобразете се с мнението на клиентите си. Ако направите прехода между едното и другото домейн име плавен, то щетите ще бъдат намалени до минимум.