Важна ли е възрастта на домейна за оптимизацията на сайта?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

домейн
3.6

Краткият отговор на въпроса, зададен в заглавието, е „Да”. Възрастта на домейна е важен за успешната оптимизация на сайта и подреждането на челни позиции в търсачките. Сред стотиците фактори, които използва Google в алгоритъма си, се смята за важно да се отчете от колко време съществува определения домейн.

 

Струва си да се отбележи, че възрастта на домейна не се определя от това колко дълго го притежавате вие. Важно е да разберете колко време е минало откакто Google го е сканирал за пръв път или преди колко време е видял първия линк за препращане към този домейн.

 

Именно поради тази причина много компании избират да си купят домейни, които са възрастни. Това ги извежда по-напред в класирането на търсачката. Разбира се, ако един адрес е регистриран преди десет години, това не означава, че Google го смята за десет годишен. Необходимо е през това време търсачката да го е сканирала и индексирала. С други думи, ако търсачката не е имала информация, която да отчита, то този домейн има тежест толкова, колкото и някой, който сте закупили вчера.

 

Как да измерите възрастта на домейна си?

 

Има много възможности да измерите възрастта на домейна си. Това са инструменти, които ще покажат приблизителната възраст на името на сайта ви. Това ще ви даде и възможността да видите как е изглеждал сайтът, когато Google го е сканирал за първи път.

Тези инструменти могат да ви помогнат и да опознаете враговете си, като научите каква е възрастта на техния домейн.

 

 

Колко е важна възрастта на домейна за класирането в търсачките?

 

Има известни спорове около това каква трябва да е възрастта на домейна ви, за да ви помогне това да се класирате по-добре. Все пак опитът и специалистите по оптимизация доказват, че по-старите домейни се класират малко по-добре. Google все още не са направили много разкрития как работи алгоритъмът им точно в тази посока.

 

Основните факти

 

Възрастта на вашия домейн ще ви помогне да се класирате по-добре в търсачките. Определено ще е голямо предимство за оптимизацията на вашия сайт. Изключително предизвикателство е да се нареждате на челни позиции в толкова конкурентна среда, особено през първите няколко месеца от началото на бизнеса ви. Интересен факт е, че някои специалисти по оптимизация на сайтове отказват да рабтят с чисто нови домейни. Все пак трябва да се отбележи, че разликата между шестмесечен и едногодишен домейн е наистина много малка.

 

Останалите фактори

 

Но както повечето неща в оптимизацията на сайтове, възрастта е само един от многото компоненти, които се взимат предвид. Запомнете, че това не е най-големият и най-важният фактор. Правилно подбраните ключовеи думи и подходящите външни и вътрешни препратки са много по-важни фактори за изграждане на добре оптимизиран сайт. Дори да имате нов домейн, тези фактори бързо ще стопят разликите между вас и конкуренцията ви.

Споровете в света на оптимизацията по тази тема са наистина мнго ожесточени. Някои специалисти твърдо застават зад теорията, че възрастта на домейна не е толкова важна, колкото другите фактори от постоянната оптимизация. Все още не може да се стигне до единно мнение и причината за това е само една. Някой не знае като колко важен фактор отчита възрастта алгоритъмът на Google.