Необикновените домейни .ninja влизат в битка за място в индустрията

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

домейни .ninja
5

Новите домейн имена от първо ниво определено предизвикаха революция в индустрията. Те донесоха онова място за креативност, което отдавана липсваше на полето на домейн имената. Компаниите и физическите лица имат много повече възможности за регистрацията на нови сайтове. Те от една страна, могат да използват домейн име от първо ниво, но и могат да специализират областта, в която работят. Това е голямо улеснение и за потребителите, които търсят различни услуги или продукти.

В духа на иновациите скоро беше съобщено за нов домейн, който скоро ще е достъпен за регистрация. Това са домейн имената с окончание .ninja.

 

Начални постижения

Домейнът .Ninja успя да запише 4535 регистрации в началното предлагане. Това е много добър резултат за първия ден, сочат данните на Namestat.org.

 

Очакванията на анализаторите бяха за 3000 до 7000 регистрации на домейна. Това е представяне, което надминава минималните очаквания. Компанията, която представя домейн имената, се казва Rightside. Регистрарите eNom и Name.com са собственост на същата компания и ще предлагат домейн името.

 

Неразработен потенциал

Домейните със суфикса трябва да се развият много добре в тази индустрия. Те биха се вписали идеално в много технически сайтове. С други думи, много специалисти в бранша им предричат светло бъдеще и голямо развитие.

 

Бизнесът с домейн имената страдаше от много рестрикции в последните години. Причината за това бяха многото регистрирани домейн имена със суфикс .com и .net. Много от заетите домейн имена са всъщност паркирани страници, които се използват за реклама. Цената на домейн името в условията на ограничен пазар е нараснала неимоверно много. Това напълно отрязва възможността стартиращ бизнес с ограничен бюджет по това перо да намери добро домейн име.

 

Все пак раздвижването на пазара се случи и сега хиляди домейн имена от първо ниво са свободни за регистрация. Такъв е случая и с окончанието .ninja. Това е име, което може да предостави буквално милиони начини, по които да наименувате сайта си. Регистрацията на домейн името е печеливша ситуация както за компанията, така и за бъдещите ѝ потребители. То може да бъде полезно на много специалисти, които се занимават с разработката на видео игри, комикси. Специалистите на свободна практика, които се занимават с разнообразни дейности, също могат да се възползват от офертата.

 

Останалите в надпреварата

Тук трябва да се отбележи, че .ninja  не беше най-успешния сред седемте нови домейна, които станаха свободни за регистрация. Домейните .rentals започнаха деня с много регистрации от периода за ранен достъп. Те успяха да отбележат 5021 регистрации. Тези домейн имена имаха предимството да се радват на седемдневен предварителен период на достъп.

 

Освен това, още един домейн на компанията Rightside се представи повече от обещаващо. Това са домейн имената, които имат суфикс .immobilien (б.а. немската дума за „недвижим имот”).  Компанията трябва да е много доволна от резултатите, които успя да постигне. Немският домейн се представи много добре, като успя да предизвика интереса за 4535 регистрации, а крайната цифра за дена достигна 4705. Това са много обнадеждаващи резултати за компанията, защото двата домейна имаха бавен старт.

 

От гледна точка на другата голяма компания Donuts’, .rentals беше големият победител на деня. Освен това, другите предложения за домейни .Villas, .Flights и .Cruises завършиха деня с повече от 1000 регистрации. Домейнът .Vacations успя да отбележи 1568.

Хостинг компаниите са в много добро положение, тъй като първо те могат да закупят който домейн си поискат.