Каква дограма да изберем, ако парите не са проблем

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

4.3

Вечната битка между алуминиевата дограма и дограмата от поливинил хлорид, по-известна просто като PVC, едва ли някога ще приключи. Победител между тези два продукта няма и едва ли ще има. Всяко от двете решения си има своите привърженици и почитатели, всяка от двете възможности, обаче, си има и своите недостатъци. Там, където алуминиевата дограма е силна, PVC дограмата отстъпва позиция на зад. Там, където дограмата от поливинил хлорид е по-добра, алуминият не може да се конкурира. В такъв случай какво да направим? Какво е най-доброто решение? Или нека поставим въпроса така: ако парите не са проблем, коя от двете възможности е по-добра и е за предпочитане?

Истината е, че идеалното решение е по средата. Може би ще се зачудите и ще се запитате: “Е как така? Нима мога да съчетая алуминиева и PVC дограма заедно в едно и също време?” Всъщност истината е, че това може да се направи при профилите от алуминий с прекъснат термомост.

Това най-вероятно няма да ви говори нищо, ето защо тук се намесваме и ние за да ви помогнем с малко информация. Алуминият е по-здравият от двата материала. Това не означава, че дограмите от поливинил хлорид не са здрави, а просто, че алуминият ги превъзхожда с една идея повече. От друга страна обаче, алуминият не може да задържа топлината така и да поддържа температурата в помещението така, както би могла PVC дограмата.

По тази причина алуминиевата дограма с прекъснат термомост предлага едно нестандартно решение и може би това е оптималната комбинация. При този вид дограма термичната връзка между външната и вътрешната страна на алуминиевата дограма е прекъсната от политермид и полиамид, които нямат подобна термична пропускливост като металите, какъвто е алуминият. Това е най-успешното съчетание между двата вида дограма, което да комбинира здравината на алуминия с термичните качества на PVC профилите.

Ако имате въпроси за алуминиевите профили с прекъснат термомост, не се колебайте да се свържете със служителите на фирма за дограма Кали Перфект във Варна чрез нашия телефон за контакти или като посетите директно нашия офис на улица „Ян Хунияди“ 6.