Вижте как избрах дограма за апартамента ми

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

PVC дограма
5

Измина дълго време, откакто смених дограмата на апартамента ми. Преди да сложа новите прозорци обаче имах големи колебания дали да заложа на алуминиева или PVC дограма. Разбира се, потърсих помощ в интернет, тъй като мрежата съдържа информация за всичко, което вълнува хората в наши дни.

Първото нещо, което направих е да прочета всичко на тема PVC дограма, тъй като много мой приятели разчитат именно на нея. След като получих информация за пластмасовите дограми, реших да действам и избрах фирма, която да ми предложи добри продукти на достъпна цена. З

За мен особено важен бе монтажът на дограмата, понеже от него зависи до голяма степен функционалността на продукта. Слава богу, профилите бяха монтирани от професионалисти, които ми дадоха дълга гаранция (7 години), че няма да променят вида и характеристиките си.

Спрях се 6 камерни профили от KMG с четирисезонни стъкла. Последните не пропускат горещината да влезе в апартамента ми през лятото, както и я задържат през зимата, без да има никакви загуби на топлинна енергия. Точно топлоизолацията бе водещата причина да поръчам нови прозорци и не съжалявам за направената инвестиция.

От предварителния оглед на обекта в сряда, до монтажа на профилите в понеделник всичко мина гладко и без проблеми. Екипът, който ме посети взе точните размери, демонтира старата ми дървена дограма и извърши монтаж на новата. Получих и напътствия относно почистването на рамките, за да знам как да ги направя като нови.

От този момент до днес минаха 2 години и могат да каже, че не съжалявам за избора си на PVC дограма. Поливинилхлоридът се оказа доста издръжлив материал, който не се деформира дори при градушка и земетресение. Уникалният вид на KMG профилът се съхрани до този момент, без да съм правил никакви ремонти или специална поддръжка.

И, тъй като монтирах дограма само на кухненската тераса ми предстои да обзаведа и хола. Отново смятам да заложа на пластмасова дограма поради гореизброените причини, а именно устойчивост на влошен климат, лесна поддръжка и бърз монтаж. Ако се колебаете коя дограма е разумното решение за апартамент, то не се притеснявате да изберете PVC варианта.