5 големи ползи от употребата на дизел за отопление във вашия дом

Популярни

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

наргиле за пушене

6 често срещани грешки, които новаците допускат при ползване на наргиле

Всеки, който тепърва открива наргилето, допуска грешки при използването му.

дизел за отопление
5

Защо да заложите на една от най-често предпочитаните опции за отопление през зимата - дизела?

Въпреки появата на много нови алтернативни методи за отопление, дизеловото гориво продължава да бъде най-популярният избор сред собствениците на жилища. Ако вие все още не сте взели окончателно решение и се колебаете дали да заложите на дизел за отопление или на газ, ток или друг метод, преди да направите своя избор се запознайте с предимствата на всеки един от тях. 

В тази статия ще ви запознаем с 5 ползи от употребата на газьол за отопление.

Ефикасен

Съвременните системи за отопление с дизел са с ефективност между 83 и 95%, което означава, че повечето пари, които харчите за дизел се превръщат в топлина. Също така е важно да знаете, че дизеловото гориво за отопление осигурява много повече топлина спрямо природния газ. 

Надежден

В действителност това е изключително сигурен начин да си гарантирате, че дори и в най-големите студове вие няма да останете без гориво за отопление. Много фирми предлагат редовни доставки на дизел, като планирането на график за доставка ви гарантира, че никога няма да останете без дизел и няма да се налага да чакате дълго, за да ви доставят горивото. Една от доверените фирми предлагащи висококачествен дизел за отопление е Горрел ЕООД, която разполага със собствен автопарк и специализиран софтуер, чрез който се гарантират бързи и навременни доставки до всяка точка на страната. 

Гъвкав

Системите за отоплени могат да бъдат настроените по различни начини, чрез които да отговарят на вашите нужди. Можете да избирате какви да бъдат котлите, радиаторите, да добавите овлажнител, с които ще ограничите изсушаването на въздуха и много други. Едно от основните предимства на дизела за отопление е, че е безопасен за съхранение, което означава, че котела може да бъде поставен почти навсякъде във вашия имот. 

Безопасен

Дизела елиминира дори и минимални възможности за изтичане на въглероден окис. Дизеловото гориво не отделя никакви вредни изпарени, а само изгаря в пещта. Ако има някакъв проблем с вашата отоплителна система вие ще бъдете предупредени много по-рано за всяка потенциална опасност при наличието на миризма, шумове или видими сажди. 

Възможност за икономия

С наближаването на зимния сезон много от фирмите доставящи дизел за отопление предлагат и програма за ограничаване на цените, с която ви позволяват да избегнете повишаване на разходите през зимата.