Какво представлява дизеловото гориво за земеделие?

Популярни

ремонт и обзавеждане на малка спалня

Как да обзаведем малка спалня ?

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка.

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация - ефикасна ли е, колко струва и колко сесии са необходими?

Всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация: какво представлява? Боли ли?

черна кухненска мивка и светъл плот

 Какво е важно да знаете преди да купите кухненска мивка?

Ремонтът или освежаването на кухнята често са свързани и с подмяната на кухненската мивка.

Усмихни се красиво

Усмихни се красиво

Проучванията показват, че правилната и красива усмивка помага на хората да бъдат не само по-...

5

Червеният дизел, известен като дизелово гориво за земеделие, е популярно гориво, използвано главно за офроуд превозни средства, от селскостопански предприятия, в строителството , минните работи, дизелови генератори и други.

Така че, независимо дали сте нов в червения дизел и се чудите какво е и имате въпроси по въпроса, на които бихте искали да отговорите. Или дори да сте наясно с това от известно време, или може би дори редовен потребител на червен дизел и любопитно да знаете повече. Тук сме, за да ви помогнем, като отговорим на много от въпросите, които ни задават за червения дизел в нашия FAQ.

Ще се опитаме да отговорим на възможно най-много ваши въпроси тук и да изчистим объркването, което изглежда, че имат много хора, когато става въпрос за законно използване на дизел за земеделие и оставане от правилната страна на закона.

Какво е дизел за земеделие?

До преди няколко години, той беше познат като червен дизел, тъй като се ползваше с отстъпка, което означаваше, че ставката на ДДС е определена по-ниска от стандартния бял дизел, който се предлагаше на бензиностанциите.

Днес основните потребители на това гориво са отрасли като селското стопанство, строителството и производството, обществени сгради и болниците и други.

Преди 1.1.2016 година използването му от масовите автомобили беше незаконно, но за превозни средства, използвани за офроуд, машини и търговски отоплителни системи, беше законно да се използва червен дизел за тези приложения.

Кой може да го използва?

Дизеловото гориво за земеделие е предназначено за техника, която се движи извън пътя, което е важна част от селското стопанство, промишлеността и много други. Три основни употреби са като гориво за придвижване на офроуд машини, като трактори, кранове, мотокари, наред с други; като отопление в търговски и промишлени сгради; и генерации на енергия в резервни генератори на най-различни места.

Червеният дизел наистина ли е бил червен?

Може да ви изглежда странно, но това е бил начин да се разграничи от пътния / бял дизел. Наистина изглеждаше червено, ако искате да го видите в прозрачен контейнер. Това обаче не е естественият му цвят, към него се добавеше червено багрило, преди продажба заедно с химически маркери.

Причината за добавянето на червеното багрило не беше да се повиши производителността или да се намалят емисиите (което се управлява от Adblue ), а да се помогне на инспекторите по-лесно да го идентифицират при проверка на резервоар за гориво на превозни средства за признаци на незаконно използване на автомобили по обществените пътища.

От къде мога да купя дизел за земеделие?

Тъй като дизеловото гориво за земеделие не е за общо ползване, тъй като той е без био компоненти ще трябва да се обърнете към специализиран доставчик на гориво, за да закупите законно желаното гориво.

Ако търсите надежден доставчик на червено дизелово гориво в България, можете да закупите дизелово гориво за земеделие от Горрел. Ние доставяме нашата гама от горива в цялата страна, с което гарантираме, че независимо къде се намирате, можем да ви доставим желаното гориво.