Какво представлява дизеловото гориво за земеделие?

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

5

Червеният дизел, известен като дизелово гориво за земеделие, е популярно гориво, използвано главно за офроуд превозни средства, от селскостопански предприятия, в строителството , минните работи, дизелови генератори и други.

Така че, независимо дали сте нов в червения дизел и се чудите какво е и имате въпроси по въпроса, на които бихте искали да отговорите. Или дори да сте наясно с това от известно време, или може би дори редовен потребител на червен дизел и любопитно да знаете повече. Тук сме, за да ви помогнем, като отговорим на много от въпросите, които ни задават за червения дизел в нашия FAQ.

Ще се опитаме да отговорим на възможно най-много ваши въпроси тук и да изчистим объркването, което изглежда, че имат много хора, когато става въпрос за законно използване на дизел за земеделие и оставане от правилната страна на закона.

Какво е дизел за земеделие?

До преди няколко години, той беше познат като червен дизел, тъй като се ползваше с отстъпка, което означаваше, че ставката на ДДС е определена по-ниска от стандартния бял дизел, който се предлагаше на бензиностанциите.

Днес основните потребители на това гориво са отрасли като селското стопанство, строителството и производството, обществени сгради и болниците и други.

Преди 1.1.2016 година използването му от масовите автомобили беше незаконно, но за превозни средства, използвани за офроуд, машини и търговски отоплителни системи, беше законно да се използва червен дизел за тези приложения.

Кой може да го използва?

Дизеловото гориво за земеделие е предназначено за техника, която се движи извън пътя, което е важна част от селското стопанство, промишлеността и много други. Три основни употреби са като гориво за придвижване на офроуд машини, като трактори, кранове, мотокари, наред с други; като отопление в търговски и промишлени сгради; и генерации на енергия в резервни генератори на най-различни места.

Червеният дизел наистина ли е бил червен?

Може да ви изглежда странно, но това е бил начин да се разграничи от пътния / бял дизел. Наистина изглеждаше червено, ако искате да го видите в прозрачен контейнер. Това обаче не е естественият му цвят, към него се добавеше червено багрило, преди продажба заедно с химически маркери.

Причината за добавянето на червеното багрило не беше да се повиши производителността или да се намалят емисиите (което се управлява от Adblue ), а да се помогне на инспекторите по-лесно да го идентифицират при проверка на резервоар за гориво на превозни средства за признаци на незаконно използване на автомобили по обществените пътища.

От къде мога да купя дизел за земеделие?

Тъй като дизеловото гориво за земеделие не е за общо ползване, тъй като той е без био компоненти ще трябва да се обърнете към специализиран доставчик на гориво, за да закупите законно желаното гориво.

Ако търсите надежден доставчик на червено дизелово гориво в България, можете да закупите дизелово гориво за земеделие от Горрел. Ние доставяме нашата гама от горива в цялата страна, с което гарантираме, че независимо къде се намирате, можем да ви доставим желаното гориво.