Как да научим детето да познава часовника?

Популярни

Zaedno.bg подкрепя участника в hosting SEO състезанието на Jump:
"Защо избрах хостинг в Jump?"

малко коте се радва на котешка храна

Разлика при котешка храна за малки котета и големи котки

Първата година от живота на котето е изпълнена с интензивен растеж.

много пари от кредит

Как да погасим няколко бързи кредита, разказват от CashCredit

Никой не е застрахован от финансови катаклизми и на много хора се е случвало да...

модерна кухня по поръчка изработена за клиент

Изборът на кухня по поръчка ви дава възможност наистина да развихрите въображението си

Днес ще си говорим за интериорен дизайн – знаем много добре колко много от вас се вълнуват от...

Купчина с левови банкноти

Защо банките отказват заеми и как да го избегнем?

За да получите заем, не винаги се нуждаете от голям пакет документи, които да докажат вашата...

системи за пренос на насипни материали

Какво представляват системите за пренос на насипни материали и къде намират приложение?

Снабдяване на работния процес с необходимите суровини и материали е от ключово значение за...

Дете с часовник
0

Независимо дали го осъзнаваме, или не, нашият живот е силно зависим от времето. Ако се замислите, всички ние следваме строго определени графици - в колко часа се събуждаме, в колко часа трябва да сме на автобусната спирка, кога започваме и кога приключваме работа. Представете си само колко пъти на ден поглеждаме часовника или телефона си, за да проверим колко е часът. 

За възрастните концепцията за време е ясна и разбираема, но не така стои казусът с децата. За малчуганите познаването на часовника често е трудна задача. Затова, ако сте родител, на когото предстои да научи детето си да познава часовника, бъдете търпеливи. Освен това, ето още няколко полезни и изпробвани съвети, които биха могли да помогнат на детето по-лесно да разберете концепция за време и да започне да я прилага само. 

Не избързвайте с желанието си да научите детето

Да си родител е отговорна задача, изисква да предадете на детето си всички знания и умения, които да му помогнат в живота. Със сигурност искате да го научите на всичко и затова някои родители избързват с опитите да научат детето да познава часа. 

Може лека по-лека да включвате часовника в игрите на детето, но за да може то наистина да разбере и усвои това умение, нужно е детето вече за има натрупани някои знания. Например, задължително е да познава числата и то не само до 12, но до 60. Също така, действия като събиране и изваждане ще му бъдат от полза, за да може лесно да познава и минутите. 

А ако дете иска да започне по-рано? 

Ако детето ви започне да проявява интерес към часовниците, преди да е натрупало тези основни знания и умения, няма проблем да го включите в игрите или да му разказвате повече за времето, отделните части на деня и т.н. Най-лесно е като започнете да обръщате внимание на неговия график - в колко часа се събужда, кога закусва, кога е време за вечеря и т.н. Свържете тези ежедневни действия с конкретен час и това определено ще помогне на вашия малчуган да се справи по-бързо с новото умение. 

Заложете на учене чрез игри 

Най-ефективният начин да научите детето на ново умение, в случая да познава часовника, е под формата на игри. Идеята е да ангажирате вниманието на малчугана, докато той се забавлява. Може да започнете като вкарате часовника в игрите. Може да закупите и специални книжки или играчки, които ще помогнат да се запознае с идеята. 

Не пропускайте вие също да участвате. Питайте детето колко е часът. Или пък в колко часа ще излезете днес в парка. Провокирайте разговори за времето и ще забележите, че детето само ще започне да обръща повече внимание на тези теми.

Когато започне да се справя все по-добре, идва ред на още една важна крачка - да му подарите първия му часовник. Съветваме ви да изберете от моделите детски часовници, които са аналогови т.е. със стрелки. Ако сте в търсене на подходящи, разгледайте атрактивни детски часовници от Timeup.bg!

В случай, че и вие сте в търсене на нов часовник, на Тimeup ще откриете оригинални маркови часовници на едни от водещите производители!