Как да помогнем на детето да изгради стил на обличане?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

0

Стилът на обличане може да бъде нещо, което да е вродено, но може и да бъде изградено, в зависимост от това какви дрехи се купуват и как учите децата си да съчетават новите дрехи с тези, които вече притежават. Важно е да изградите в децата чувство за съчетаване на цветове, материи, създаване на нови облекла със стари дрехи и цялото това нещо да се случва с лекота и интерес. 

Освен че ще научат детето на стил и усет, ще го научат и на купища интересни неща за материите, за съчетаване на цветове, детайли при избора на дрехи и още много.

Какви трябва да са дрехите?

На първо място дрехите за деца трябва да се взимат винаги удобни. Не трябва нищо да пречи на детето да скача, да тича и да бъде активно, трябва да може да се движи свободно и да не се появява никакво смущение в настроението, заради дрехите, в които е. 

Изборът на дрехи, които имат аксесоари и декорации биха усложнили съчетаването и по този начин детето ще може да направи избор по-лесно и да не се съобразява с излишни детайли, поне първоначално. Колкото и красиви да са дрехите с детайли, за детето би било много сложно да съчетае няколко дрехи с различни детайли и това би направило процеса сложен и никак забавен. За да може детето да изгради чувство за стил, трябва да се чувства комфортно и уверено.

Винаги, когато купувате нови дрехи за детето си ги съгласувайте с него. Може на вас безкрайно да ви харесват дънки и тениска, но вашето дете да иска да нови повече клинове и анцузи. По този начин ще изградите в детето увереност да изразява свободно мнението си и да знае, че неговият избор ще бъде уважен или ще обсъдите евентуална промяна с него. 

Онлайн пазаруването е идеален вариант да пазарувате заедно с детето си без да се налага да обикаляте с него множество магазини и да се лутате в безкрайно мерене. Пазарувайки онлайн ще може да направите по-богат избор на дрехи, които да са точно за вашето дете, те ще пристигнат и ще ги премери вкъщи, ще може да ги съчетаете с дрехите, които вече има в гардероба си.

По този начин ще можете да видите от какво има нужда детето, на какво се радва, какви за на-честите цветове, които присъстват в изборите му и ще може да съчетавате заедно и да се учите взаимно. 

Отделете време на вашето дете да го научите на нови умения, като съчетаването на дрехи. Избирането на дрехи е действие, което правим всеки ден, а сякаш никой не обръща внимание на това да ни научи как се прави и защо се съчетава така.

Важно е да изградим в децата чувство за мярка, стил и усет, което на по-късен етап ще ги научи на повече увереност при направата на избор, не само на дрехи, а и в цветния им живот. 

За децата новото начинание би било много забавно и с интерес ще разглеждат дрехи с вас и ще се забавлявате, докато вършите нещо полезно.