Плъховете - как да се справим с тази напаст

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

плъхове
5

Плъховете са истински ад за всяко мазе и същински ужас за всяка домакиня. Тези неприятни гризачи обаче, не са проблем, който просто Ви отвращава, а огромна вреда, която се нанася с години не само на вещите в склада Ви, а и на цялата сграда, в която живеете.

Основните причини за това са, че те се размножават изключително бързо и се хранят с абсолютно всичко. Започвайки от няколко бройки, за отрицателно време можете да се сдобиете с огромно „стадо“ от плъхове. Това ги прави много опасни за целостта на продуктите Ви, инсталациите, ВиК тръбите. Здравето на хората, които живеят в сграда с плъхове е силно застрашено, тъй като те са опасни освен чрез ухапванията, така и с урината си. Редица болести, унищожили хиляди хора, са причинени именно от плъхове. Справянето с този проблем е много трудно и задължително трябва да се обърнете към специалисти за унищожаването на тези гризачи. Професионалната намеса на фирма за дератизация Инсекта.БГ ще реши по- бързо и качествено проблема и ще Ви предпази от опасни последици.

Основните болести, които се причиняват от плъхове са:

Чумата - болестта, убила повече хора от много битки. Тя е същински бич за хората в Средновековието. Пренася се при приемане на заразена с тази бактерия вода или храна. Смята се, че основната причина за заразата се вихри благодарение на плъховете, които чрез урината си заразяват питейните извори.

Коремен тиф - заразата, чиито източник отново са плъховете се разпространява бързо като нанася големи поражения на стомаха, лимфната система и кръвта.

Лептоспироза - тя се причинява основно от урината на плъховете. Разликата между нея и чумата е, че тя все още поразява човешкото здраве и жертвите, които взема продължават и до днес.

Тези болести, пораженията върху сградите и инсталациите са основна причина за належащо справяне с проблема по най- бързия и ефикасен начин. Ето защо трябва да се възползвате от фирмите за дератизация и да се преборите успешно с опасните вредители.