Кога се пресаждат саксийни растения

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

почистване на дворове
5

Пресаждането на растения е важно, защото доставя здрав и красив външен вид. Защо промяната е толкова важна и колко добре трябва да се трансплантират саксийни растения? Всяка година, трябва да направим преглед на всички битови цветове и да прецени дали трябва да ги преместим в по-големи саксии, или на друго мястото в почвата. Разберете и как става едно голямо почистване на дворове

Защо е необходимо да се трансплантират

Цветове, които са твърде "стегнати" седят в пота и са по-податливи на гъбични заболявания и атаки на вредители;

Кореноплодните се задушават и следователно стъбла и листа не изглеждат здрави и впечатляващи;

Заровените в земята става стерилни, запечатани и имат няколко хранителни вещества;

Силни са когато са затворени в земята и минава малко въздух в кореновата система; Отглеждани в малка саксия цветята остават вяли и лесно могат да бъдат счупени.

Кога да се пресаждат стайни растения

Цветя са традиционно трансплантирани през пролетта, когато природата оживява. Началото на цветята в този момент се очаква и ще подобри условията за тяхното развитие. Но това не е твърда правило, защото такива могат да бъдат трансплантирани късно. Много хора се чудят дали е възможно да се пресаждат стайни растения през зимата или есента? Най-благоприятното е времето от март до началото на септември. През септември е по-добре да се избере началото на месеца, когато все още топло и растението започва да се подготвя за по-студено време. Най-добрите цветя се трансплантират през март, преди да се възстановят след зимата. Можете също така да се направи това по-късно, но би било хубаво да се изравнят до средата на юни. Най-лошото време за трансплантация е зимата. Растенията не бива да се безпокоят, когато спят. Само няколко вида са трансплантирани в период на латентност. Например, трансплантирани през есента, до края на септември, могат да се пресаждат саксийни растения. Това е така, защото то цъфти от януари до май. Не всички домашни любимци се нуждаят от трансплантация всяка година. Годишните саксия трябва да се сменя всяка пролет, а някои по-големи, могат да се пресаждат на всеки 2-3 години и повече в голям съд.

От гледна точка на науката няма разлика кой ден от седмицата да изберете за подобряване на почвата. Основното нещо - е да изберете правилния почвата и внимателно да направите цялата процедура, без да вредите на растението и корените при пресаждането. Изберете ден, когато имате достатъчно време и добро настроение. Понякога хората се чудят: какво е това, което е необходимо на Луната, за да се пресаждат стайни растения? Лунният календар препоръчва да правите тази процедура на нарастващата луна, която е, от новолуние до пълнолуние.