Как да изберете перфектния дамски часовник?

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

Дамски часовник
5

Часовникът е не само практичен, но и красив аксесоар, с който може да изразите личния си стил и индивидуалността си. Затова е важно да подходите разумно, когато предстои да си купите нов. В противен случай рискувате да похарчите голяма сума пари за нещо, което ще стои в шкафа.

Как обаче да изберем перфектния дамски часовник сред голямото многообразие от модели, марки, материали, цветове и т.н.? Звучи като трудна задача, но не бързайте да се отчайвате. В тази статия сме подготвили няколко изпробвани съвета за това как да изберете часовник, който да подхожда на вашия стил и който ще носите с удоволствие. Вижте кои са те:

1. Изберете часовник, който пасва на стила ви

Със сигурност когато застанете пред витрината на някой магазин, веднага харесвате поне няколко модела дамски часовници, които обаче са коренно различни един от друг. Нашият съвет е да изберете модел, който пасва на начина ви на живот и на вашия индивидуален стил. Какво означава това? Ако ви сте бизнес дама, която често носи делово облекло, то тогава имате нужда от часовник, който изглежда изискано и елегантно. Обикновено тези дами предпочитат маркови аксесоари - синоним на качество и прецизна изработка. Ако пък сте майка, която прекарва повечето време вкъщи с децата, тогава вие най-вероятно ще търсите удобство и здравина. Жените, които са авантюристки и водят активен начин на живот, имат нужда от спортен часовник, който да бъде водоустойчив и издръжлив на екстремни условия. Затова помислете какъв е вашия начин на живот и какъв часовник му пасва най-добре.

2. От какъв материал да бъде?

Това също има значение. Златото е един от предпочитаните метали, използвани за направата на дамски часовници, като може да го намерите в различни разновидности - класическо жълто злато или нежно розово злато. Неръждаемата стомана е най-широко разпространения материал, които гарантира дълъг живот на часовниците. В момента все повече популярност набират и керамичните часовници, които не се надраскват и имат дълъг живот. Също така, гумата и силиконът са възможен избор - особено за по-спортните и ежедневни модели. Що се отнася до стъклото на часовника, съветваме ви да изберете сапфирено покритие, което е изключително устойчиво на надраскване.

3. Механизмът - сърцето на часовника

Механизмът е сърцето на часовника, така че в никакъв случай го пренебрегвайте. Тук възможностите са няколко. Механичните часовници са тези, които навиваме ръчно. Те все още са широко разпространени. Ако изберете такъв, имайте предвид, че с времето се налага да го сверявате, тъй като  изостава, когато го носите. Кварцовият механизъм е много по-прецизен в измерването на времето, защото използва батерия, за да работи. Кварцовите механизми са най-предпочитаните, тъй като са лесни за поддържка и не се налага да ги настройвате често. Следващата възможна опция са самонавиващите се часовници, които използват енергията от движението на ръката ви. Макар, че може да намерите много красиви модели, имайте предвид, че ако не носите часовника редовно, ще се налага всеки път да настройвате часа на ново, а това понякога може да е досадно.

4. Цветовете

Часовникът и цветовете

Изборът на цветове е може би най-приятната част. Тук също има някои правила, с които е добре да се съобразите. Ако търсите ежедневен часовник, то заложете на по-неутрални цветове за каишката - като бежово, кафяво, черно или бяло. Те са стандартен избор, но същевременно ще се съчетават добре с вашето облекло. Друг възможен вариант са металните верижки, които могат да имат различен оттенък - златен, сребрист, розово-златен или пък меден. От вас зависи на кой от тях ще се спрете, но ви съветваме да го съчетаете с другите си аксесоари - като обеци, колие, пръстен и т.н.  Така те ще се допълват идеално и ще постигнете балансирана визия. Ако пък сте от дамите, които обичат да изпъкват, не се страхувайте да заложите на цветен часовник, който да използвате като акцент.

5. Каква сума може да отделите?

Едно то нещата, върху което задължително трябва да помислите е сумата, която сте готови да отделите. Както знаете, цените на различните модели дамски часовници варират в много широк диапазон. Те зависят както от качеството, така и от марката, която ги предлага. Както знаете дизайнерските брандове обикновено предлагат доста по-скъпи часовници, чиято цена може да стигне няколко хиляди. Ако трябва да бъде честни, на пазара има и производители, които също продават висококачествени часовници на разумни цени. В сайта на Timedix.bg може да откриете богато разнообразие от дамски часовници на едни от най-популярните марки. Вижте повече тук: https://timedix.bg/women-s-watches

Това бяха няколко полезни съвета, които са ценен помощник на всяка дама, решила да се сдобие с нов часовник. Не се колебайте да ги използвате следващия път, когато избирате часовник.