Как да съхраняваме дрехите си?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Дрехи за жени
4.3

Може би ви се струва елементарна тази част от живота ни – сгъваме, пъхаме в гардероба и забравяме какво сме направили. Всъщност има съвсем малки особености, които трябва да знаем независимо дали прибираме дрехите от настоящия сезон или складираме тези от отминалия.

Преди да приберете по кашоните или пликовете дрехите от лятото например, уверете се, че всички са изпрани и почистени добре. Това би улеснило последвалото им използване, а да не говорим, че е по-хигиенично. И става въпрос дори и за якетата и палтата, които по-рядко почистваме.

Преглеждайте редовно дрехите си и наблюдавайте дали евентуално имат нужда от поддръжка. Може някое копче да се е разшило на любимата ви блуза и да го осъзнаете чак когато комично изхвърчи изпод ръката ви, докато я обличате. Ако от време на време, например преди да ги приберете в гардероба, погледнете дали всичко е наред по шевовете, ще можете да си спестите доста време и нерви в последствие.

Дрехите, които се мачкат лесно е по-добре да ги държите окачени по закачалки. А материите, които се разтягат лесно, като трикотаж, ги сгъвайте и ги подреждайте по рафтовете.

Ако складирате дрехите си някъде за по-дълъг период, уверете се, че ги оставяте на сухо място, защитено от влага и слънце. В противен случай е възможно да избелеят от слънцето или пък да мухлясат от влагата, да се развали платът на някоя дреха и т.н.

Вентилация. Може да ви се стори странно, но всъщност доброто съхранение на дрехите с достатъчно пространство между тях ще осигури свободното преминаване на въздух и по-правилно съхранение.