Как да имате красива и гладка кожа през цялото лято?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

гладка кожа
5

Всеки иска да има красива и здрава кожа през цялата година. През лятото е особено важно, защото започваме да носим по-оскъдни дрехи, които показват, колко сме се грижили за кожата си. Именно затова в днешната статия ще ви запознаем с няколко трика, с които ще имате гладко и защитено тяло.

Използвайте качествена козметика

За да се наслаждавате на красива кожа трябва да използвате качествена козметика. Именно намирането на правилните продукти в грижата за кожата ви ще ви помогне да ѝ дадете онова, от което има най-голяма нужда. Когато намерите тези продукти кожата ви ще успее да се реновира, да се справите с твърде сухата или мазна кожа, както с чувствителната, дори акнеичната. 

Ако често избирате онлайн пазаруването може да намерите подходящата козметика за лице и тяло в Аптеки 36.6. Лесно може да разгледате измежду множество продукти, чиито състав е описан. Така ще се ориентирате, кой продукт отговаря най-много на вашата кожа и какво би ви помогнало, за да я направите по-красива, еластична и здрава. 

През лятото ви препоръчваме да използвате и слънчезащита, защото именно тя ще може да ви предпази от вредните слънчеви лъчи. През следобедните часове може да стане доста горещо, затова е важно да вземете новите си слънцезащитни олия, лосиони или спрей.

Нанасяйте от тях преди да излезете от дома си и не забравяйте, че е важно да ги използвате периодично в деня. Така ще успеете да обновявате фактора върху кожата си и да сте винаги предпазени. 

Слънцезащитата е важно да нанасяте дори на места, които обикновено си мислите, че няма как да изгорят. Едно от тези места са устните. Препоръчваме ви да използвате балсама за устни с фактор, както и да се насочите към слънцезащитен продукт за коса. Ще може да я предпазите и да остане красива, и здрава. 

Качествено обезкосмяване и грижа

Гладката и нежна кожа може да се постигне и с различни продукти, но един от начините да я поддържате такава е да я обезкосмявате добре. За да може това действие да е по-рядко ви препоръчваме да използвате ексфолиант за тяло, с който да масажирате кожата си непосредствено преди да я обезкосмите. Това ще ви помогне да се справите с косъмчетата, които са обърнати, както да премахнете мъртвата кожа и да я подготвите за последващото обезкосмяване. 

След като приключите с процедурата е важно да нанесете силно хидратиращ продукт, който да подхрани чувствителната кожа и да предотврати появата на косъмчета за по-дълго време. Тук имате множество варианти. Използвайте лосиони за тяло, различни масла, дори етерични, както и самата слънцезащита.