3 масово разпространени приложения на горивото за земеделие

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

гориво за земеделие
5

Червеният дизел почти по нищо не се различава, освен по своя цвят, а също и по цена, тъй като е по-евтин от традиционните видове гориво, поради различната данъчна оценка. Това гориво се използва за различни промишлени, отоплителни и селскостопански цели. Важно е само да внимавате да не го използвате за неоторизирана цел, тъй като е противозаконно и може да ви донесе глоба. Всичко това е било така, но до 1.1.2016 година. След тази дата червеният дизел, който е бил разрешен за използване в селско стопанство и за отопление вече се облага с по-висок акциз и цената му не е толкова евтина както преди.

Червеният дизел или както ще го наричаме ние дизелово гориво за земеделие и отопление не се различава от обикновения дизел, освен по цвета. То може да се използва и от леките автомобили, но както вече казахме това не е правилно и не е сред основните му предназначения. Заедно със специалистите в търговията и доставката на гориво за земеделие от Горрел ще ви запознаем с тези основни предназначения.

Превозни средства, които използват гориво за земеделие

Този вид гориво е далеч по-рентабилен от другите горива, защото се облага с данък, но с различни и по-ниски ставки от обикновения дизел. Въпреки това не си мислете, че можете да го използвате за автомобила си. Това гориво е ограничено до специфична употреба в селското стопанство, строителството и търговската индустрия. Ако го използвате по обществени пътища, може да бъдете подложени на тежки глоби и други наказателни санкции.

Селскостопанска и търговска употреба

В стопанствата и строителните обекти червеният дизел се използва за захранване на оборудване като кранове, комбайни, булдозери и генератори. Използва се и от карнавали за захранване на техните генератори и дори в някои джетове за захранване на двигателите им.

Приложения за отопление

И накрая, червеният дизел е разрешен за използване като източник на отопление. Обикновено се слага в резервоари, които се съхраняват в жилищни имоти, често без други източници на топлина. Разбираемо, хората искат да могат да отопляват домовете си възможно най-евтино, а червеният дизел осигурява ефективно гориво за тази цел.

Кой може да си купи червен дизел

Червеният дизел обикновено се закупува от строителни фирми и фермери. Всеки, който иска да купи това гориво, трябва да отговаря на определени изисквания. Трябва също да сте сигурни, че компанията, от която купувате има съответните разрешителни да продава този вид гориво и знае изискванията, за да го използвате.