Годежните пръстени – символ на безкрайна любов

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Златни годежни пръстени СОМАХА
5

Годежните пръстени  символизират любов, обвързаност и съюз между мъжа и жената. За това предложението за брак се съпътства с подаряването именно на това.

Историята на всички годежни пръстени е изумително богата.  Според някои историци, годежни пръстени са използвани за пръв път в древен Египет. Кръглата форма на пръстена символизира безкрайната любов между двамата млади. Носели са се на безименния пръст на лявата ръка, където според египтяните минавала „вената на любовта”.

В християнския свят, годежни пръстени се появяват през 16-ти век.  Тогава са се носели на средния пръст. В съвременния свят е приета традицията на египтяните. Във Великобритания и САЩ, например годежите пръстени се носят на лявата ръка, докато в страни, като България, Полша и Украйна - на дясната ръка. В Бразилия и Аржентина годежен пръстен се поставя и от двамата партньори.

Класическите златни годежни пръстени се украсяват и с диамант. В наши дни, металът, който се използва за годежните пръстени е злато – жълто или бяло, платина  или сребро. Търсят се и пръстени от други метали, защото са по-евтини, но също толкова красиви.

Ако не можете да си позволите диамант, годежният пръстен може да бъде украсен и с други скъпоценни или полускъпоценни камъни. Тогава трябва да са съобразени с цвета на очите на любимата жена или със зодията й.

Когато избирате годежен пръстен, много важно е да изберете бижутерийният магазин, в който ще имате богат избор от модели и цени. Ако искате на едно място да получите уникална и качествена изработка разгледайте годежните пръстени на СОМАХА - https://somaha.net/taxonomy/term/42/. Там разполагат с богат каталог  модели годежни пръстени.

Без значение дали ще изберете златни годежни пръстени или такива от платина или сребро, най-важно е да направите избора си с внимание към детайла и преди всичко с любов. Ако сте твърдо решени пръстенът да е украсен с диамант, имайте предвид, че не е задължително диамантът да е огромен. Може да бъдат няколко малки диамантчета, шлифовани перфектно.

В крайна сметка най-важно е да изберете това бижу според човека, който ще го носи, като цената не е от такова значение. Така вашата любима ще има уникален годежен пръстен и спомен за този момент завинаги.