Гинекологът – необходим на всяка жена

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

гинеколог
5

Зевзеците казват, че гинекологът е човек, търсещ проблеми там, където другите търсят удоволствие, но да оставим шегата настрана и да погледнем малко по-сериозно на този, така необходим и важен за жените лекар.

Всяка дама в даден момент е била принудена да посети гинеколог и може да се закълне, че първата среща с този, съпътстващ целия и живот човек е била доста притеснителна. С времето гинекологичните прегледи са предизвиквали все по-малко неприятни емоции, но едно е сигурно – гинекологът е необходим.

Гинекологът е този, който открива и проследява една бременност и неговите редовни консултации са решаващи за нормалната поява на един нов живот. Той е този, който ще Ви посъветва до колко да се натоварвате по време на бременност, как да се храните и ще предпише нужните витамини.

За тези дами, които още са далеч от майчинството гинекологът също е необходим, тъй като той може да посочи най-подходящата контрацепция, да излекува всяко възпаление или инфекция или да коригира смущенията в менструалния цикъл.

Отдавна се водят дискусии колко често трябва да посещаваме своя гинеколог и отговорът е: поне веднъж годишно, в случай че липсват сериозни оплаквания. Ежегодните гинекологични прегледи могат да ни спестят много сериозни проблеми, на първо място стерилитет, а в случаите с папилома вирус и полово предаваните болести - дори спасяват нашия живот.

Редовната консултация с гинеколог е задължителна за жените с фамилна обремененост към някои заболявания или за тези, страдащи от хронични състояния и малформации, като в случаите на затруднения при зачеването гинекологът е най-често посещаваният лекар.

За много жени има значение дали техния гинеколог ще бъде мъж или жена, но най-важното условие е този лекар да бъде компетентен специалист.

Всъщност, гинекологът не търси проблеми там, където другите търсят удоволствие. Той посреща своите пациенти, носещи своите проблеми при него и, решавайки ги успешно им помага да се радват на всички приятни житейски събития.