Геодезическо заснемане - детайлна картинна на различни терени и обекти

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Геодезическо заснемане
3.95

Геодезическо заснемане съдържа всички теренни характеристики на даден обект. Чрез него могат да се проучат, изследват всички ситуационни детайли, свързани с терена. То се извършва при ситуации от различен характер: личен, служебен, или такъв с национално значение. Може да се използва за подялбата на имот, за заснемене на кадастрална карта, както и при археологически находки. Чрез геодезическото заснемане е възможен реален, подробен чертеж на всяка повърхност, съдържащ точни данни за различни характеристики: размери, релеф, наклони и други величини. Ако имате нужда от скица с реални размери на даден терен може да се доверите на фирми, които предлагат геодезическо заснемане.

В последно време те все повече се увеличават и за да бъдат конкурентни предлагат атрактивни условия. Цената на геодезическото заснемане зависи от местонахождението и големината на обекта, както и от изходните данни. Съществуват програми в интернет, чрез които сами можем да определим каква сума ще бъде необходима. Чрез въвеждането на конкретните данни се изчислява приблизителната стойност, която ще струва, за да се направи геодезическо заснемане. Най- честата употреба на геодезическо заснемане е при проектиране на сгради и съоръжения. То е нужно за предварително изследване на теренната площ и нейните характеристики- количествени и качествени. Чрез геодезическо заснемане се предоставя подробна скица на проектантите и архитектите за бъдеща дейност. Освен за теренни площи, геодезическо заснемане се прави и на скицирането на различни обекти. Заснемат се бордюри, електрически табла и стълбове и др. обекти. Чрез него може да се измерят и покажат различни граници на имоти, линии на парцели с номерата им и с техните ограждения.

Благодарение на геодезическо заснемане се изготвят геодезически снимки в различни мащаби, които позволяват детайлност на дадения обект. Чрез него се постига графична точност, която е от изключителна важност за бъдещото строителство на даден обект. В строителството именно прецизните изчисления са тези, които са най- важните, а чрез геодезическо заснемане това е възможно. То отнема няколко часа, а информацията се обработва 2-3 дни. След това тя трябва да бъде направена в графичен стил, като цялата продължителност на това отнема до една седмица. С цел да бъдат постигнати максимално реални резултати, препоръчително е фирмата, която ще извърши геодезическо заснемане да го направи при добри метеорологични условия- при липса на мъгла, дъжд, или сняг.

Геодезическо заснемане се използва при нужди от различен характер и област- проектиране, строителство, изменение на кадастрален план, изчисляване на различни изкопи, заснемане на фасади и много други обекти с различна функционалност и приложение.

www.precizinjenering.com