Какво е нужно да знаем преди покупка на газова уредба

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

3.6

В наши дни пазарът е препълнен с газови уредби, но не всички са подходящи за вашите автомобили. Преди да изберете АГУ е нужно да се съобразите с типа на вашия двигател. При положение, че имате карбураторен двигател например, няма как да монтирате газов инжекцион и  е препоръчително да обърнете внимание на конвенционалните газови уредби.

 

Що се отнася до бензиновите двигатели с т.нар. инжекторно впръскване, те позволяват монтаж и на съвременните газови инжекциони, които са особено търсени заради своята икономичност и висока производителност. Една от най-важните стъпки при слагане на АГУ е добрата настройка и прецизно монтиране на автомобила ви.

 

Препоръчваме да потърсите професионални услуги за газови уредби от Energy GAS, където ще бъдете посрещнати от екип специалисти по газови инсталации, а последните ще направят така, че леката ви кола да върви на пропан-бутан или метан, според конкретните ви изисквания.  

 

При конвенционалната газова уредба горивото е подавано посредством смесител. Тя е присъща за карбураторните двигатели, както споменахме и по-горе в статията, както и при моноинжекционите. Профилактичните прегледите на газовата система са задължителни, както и подмяната на въздушни филтри, маркучи и други. Повече информация по случая ще откриете, когато посетите специализиран  сервиз.

 

Що се отнася до газовите инжекциони горивото бива подавано чрез дюзи намиращи се пред всмукателните ви клапани, като количеството се определя посредством компютърна преценка.
Това позволява горивото да се оптимизира спрямо автомобила ви и да преминете на икономичен режим на каране. При този вид системи разликата при мощността с бензина е само два процента.

 

В обобщение

 

Ако искате да проверите дали вашата кола е готова да приеме газова уредба или инжекцион сте добре дошли в Енерджи газ. Вижте уебсайта ни, където сме дали още информация относно работата ни и това, което можем да направим във ваша полза. Ще се радваме да ви бъдем полезни с каквото можем, до скоро виждане.