Стара врата - знаем ли какво да направим с нея?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Стари врати
4.65

Тази необичайна инсталация е била създадена от Чой Жеонг-Хуа в Сеул през 2009 г. За да се направи са използвани стари врати от боклука. Дизайнерът 10 години обикалял по тесните улици и събирал всичко, което сметне за подходящо. Така в него се пробудила идеята да се направи сградата с най-много врати.

Чой си признава, че обича да обикаля по улиците и да търси нови „боклуци”, с които да осъществява идеите си за обществени арт инсталации.

„Не можех да рисувам през 89-та година, за това и не съм смятал да бъда художник. Повече обичах да се разхождам и да обикалям по улиците. Любувах се на купищата боклук, докато ходех по малките алеи. Тогава осъзнах, че от обикновени неща могат да се сътворят чудеса. Не е нужно да си човек на изкуството, за да създадеш нещо уникално. Всичко става толкова естествено. За това реших да продължа да бъда обикновен човек, който обаче да мисли като човек на изкуството.” – разказва дизайнерът.

В тази сграда са използвани повече от 1000 врати, които са монтирани върху обществената постройка. Макар, че е само временно, тази инсталация дава възможност да се помисли за какво могат да се използват старите и вече „ненужни” материали, независимо дали става въпрос за арт или за нещо друго.

Със сигурност тази сграда успя да привлече много внимание към себе си, но едва ли някой ще реши да се поразходи в нея, защото не знае коя врата до къде води и от коя може да полети надолу.