Влага вкъщи? Откъде се взе?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Влага вкъщи? Откъде се взе?
4.3

Всеки ден нашият дом ни осигурява всичко, от което се нуждаем. Това е нашето персонално място, където искаме да царува спокойствието, комфорта, уюта и естетиката. И поради тази причина винаги се стремим да се грижим за него. Но въпреки нашите неспирни грижи, проблеми винаги има. А един от най-често срещаните е именно влагата!

Тя прониква в нашия дом и ако не бъде открита своевременно и съответно спряна, то тя ще се настани за изключително дълъг период от време. Колко ли домакини са възкликвали изненадано, когато открият този проблем. Колко ли от тях са се чудили с думите: "Влага вкъщи? Откъде се взе?" Не мога да бъда 100% сигурен, но съм убеден, че броят им е много голям!

Но сигурно в момента се чудите, защо влагата е толкова опасна? Всъщност, ако трябва да бъда искрен, влагата не е най-страшното нещо, което може да сполети Вашия дом. Това, от което наистина трябва да се притеснявате е мухълът, който ще се появи по всяка една влажна стена. Това са вид гъби, които виреят именно в среда на влага. Учените са установили, че мухълът е много опасен за човешкото здраве. Така, че освен ако не желаете потенциални болести, свързани с Вашите дихателните пътища или заболявания на кожата Ви, то е императивно да започнете безпощадна борба с него! Освен това той причинява и алергии, а ако за миг се абстрахираме от здравословните проблеми, които биха Ви сполетяли от неговото наличие, то трябва да бъде споменато, че мухълът и плесените нарушават естетиката на Вашия дом. И всичко това, само защото влагата е проникнала безпроблемно и е кондензирала по стените Ви.

Откъде се появи влагата вкъщи?

На този въпрос може да се отговори по следния начин: Влагата има различни пътища за навлизане в жилището Ви. Ако започнете анализирането на конструкцията на Вашата сграда от нейния покрив и стигнете чак до мазето ѝ, то ще откриете изключително много начини за проникване на влага. Освен това влиянията, които предизвикват това могат да бъдат външни и вътрешни. Влагата може и да кондензира, а през горещите дни не е изключено да станете свидетели и на един много интересен случай - образуване на мухъл в мазето Ви! Ако щадите здравето си, както и ако желаете естетиката на Вашия дом да не бъде компрометирана, то трябва да проучите внимателно всички възможни начини за навлизане на влага. Препоръчвам Ви една статия, която е изключително богата на информация по темата. Тя се намира на този линк: Откъде идва влагата в жилището?