Съвети за контрол при поява на влагалищни секрети

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

4.3

Нормално ли е отделянето на вагинални секрети от влагалището? Може да има няколко причини за това състояние. Можете да разберете кои са те, в информация поместена в здравен портал Фрамар” за влагалищни секрети, която ще ви помогне да разберете кои са факторите, които предизвикват отделянето на повишено количество вагинален флуор и как да контролирате състоянието.

В повечето случаи е нормално да има отделяне на бяло течение от вагиналната област от време на време. Може би знаете, че с наближаване на месечния цикъл, количеството на този секрет се увеличава. Наблюдавайте състоянието си, така че да разберете, ако изтичането на влагалищни секрети е ненормално.

Добро решение е използването на ежедневни превръзки. Вагиналното течение не може да бъде спряно от тях, но те до известна степен ще го контролират. Също така те ще ви помогнат да се чувствате свежи през целия ден и ще повишат чувството ви за чистота. Не забравяйте, че трябва да използвате само такива превръзки, които не съдържат добавени аромати.

Изберете бельо, което позволява на въздуха да прониква през материята. Причина за увеличеното количество бяло течение, може да се дължи на факта, че бельо ви задържа влага и не пропуска навлизането на въздух. Избягвайте носенето на прекалено тесни дрехи.

Не използвайте продукти за третиране на интимни части, съдържащи парфюм. Те могат да нарушат естествения растеж на бактериите и да доведат до увеличаване на отделеното количество вагинален секрет.

Водата е единственото нещо, което трябва да се използва, когато става въпрос за вагинален душ. Ароматизираните вагинални миещи продукти, могат да доведат до бактериална инфекция.

Ако приемате орални контрацептиви, трябва да го споделите с вашия лекар, тъй като това може да е причина за проблема. Тези лекарства, често причиняват вагинално течение. Ето защо може да се наложи смяна на вида на лекарството. Ако състоянието не се подобрява, трябва отново да потърсите съветите на лекар, тъй като може да има друга причина за този здравословен проблем. Необходимо е да посещавате за контролен преглед вашия гинеколог, поне веднъж годишно. Така ще можете да контролирате или да предотвратите появата на бяло течение.