Винарната, предлагаща най-доброто вино у нас

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

най-доброто вино у нас
4.65

Какво е една трапеза, ако не нея няма бутилка хубаво вино. Истина е – каквото и да сложите на масата, колкото и вкусни ястия да сте приготвили, няма ли вино – сякаш е пусто. Едно хубаво вино може да превърне всяко събиране край масата в празник. А чистото българско вино може да събере край себе си всяка компания.

Историята на винарната

Винарна „Малката звезда“ е наясно с всички тънкости в процеса на приготвяне на виното. Но освен това, тя ревностно държи и на нещо друго – произведеното в нея вино да бъде истинско, автентично и най-вече – българско. Местността, чието име носи винарната, се намира недалеч от град Харманли, и е наречено така, поради това че представлява търговски кръстопът от Античността. Той е бил свързван с търговията на вино и всеки, който реши да посети винарната ще види с очите си лъчите на пътя, напомнящи формата на звезда. Не случайно е избран този район – неговите особености вдъхновяват доктор Ангелов, който решава да създаде винарната. В начинанието си той намира подкрепа и в лицето на монасите от българския манастир в Атон. Това е началото на историята за виното, произвеждано тук.

Любовта към виното

„Чистото българско вино“ се превръща в сбъдната мечта с откриването на Винарна „Малката звезда“ в Харманли. Но за да бъде то наистина ароматно и омайно, тук се полагат много грижи и строг контрол над всеки етап в производството му. Започвайки от беритбата, през процеса на ферментация, та до бутилирането и отлежаването – всеки от тези моменти в приготвянето на виното се извършва с огромно внимание и любов, защото само така напитката се превръща в „еликсира“, който всички сме опитвали.

Виното, което ще откриете тук

Винарна „Малката звезда“ произвежда вино, чийто вкус просто ще Ви остави без думи. Тук към всеки сорт се полагат специални грижи, включително и при стареенето на виното. Самият процес протича различно – от три до дванадесет месеца. През това време то бива отдекантирано и аерирано на всеки три месеца, а при последния път се избистря. Веднъж бутилирани вината тук продължават да отлежават поне още три месеца. И всичко това е с една единствена цел - да може когато виното стигне до трапезата Ви, Вие самите да оцените неговата хомогенност, постигната благодарение на хармоничното сливане на отделните сортове.

Определено трябва да потърсите вината на „Малката звезда“. Особено ако искате да опитате вкуса на българското вино – ароматен, опияняващ и впечатляващ!