Какъв вентилатор за баня да изберете?

Популярни

Чаша Старбъкс кафе

Страхотни рецепти за Starbucks кафе у дома

Независимо дали сте любители на кафето или не, не може да се отрече, че Starbucks е една от най-...

Поддържан автомобил БМВ

Поддържане на автомобила - наръчник за всеки шофьор

Поддръжката на автомобила може и да не е най-вълнуващото нещо, за което да мислите, но тя е от...

Начини да направите дома си по-енергийно ефективен

Независимо дали планирате да се преместите или в момента живеете в нов дом, има няколко начина...

Момиче с тениска с щампа

Как да подобрим представата за себе си и тялото си

Разработването на силен образ на тялото може да бъде трудна задача, особено ако сте в процес на...

модерна бяла баня с вентилатор
5

Когато избирате нов вентилатор за баня, трябва да сте сигурни, че сте избрали най-добрия за пространството. Има различни фактори, които трябва да се вземат предвид, включително енергийна ефективност, декоративна привлекателност, пестене на енергия и нисък шум. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да решите какво да търсите. Можете също така да изберете модел, който е сертифициран и използва по-малко енергия от стандартен вентилатор. Това може да доведе до значителни спестявания във времето.

Енергийна ефективност

Енергийно ефективните вентилатори за баня могат да ви спестят пари и енергия, като използват по-малко електроенергия от традиционните вентилатори. Можете също така да закупите модели с вградени светлини, за да замените съществуващото си осветително тяло. Тези светлини често се активират от движение и осигуряват топла светлина в банята. Има и вентилатори със сензори за влажност, които се активират автоматично, когато нивата на влага в помещението достигнат определено ниво. Предлагат се и вградени нагреватели за по-студен климат.

Вентилатор за баняДобър начин да определите енергийната ефективност на вашия вентилатор за баня е да проверите степента на ефективност. Това число отразява количеството въздух, преместен от вентилатор на ват електроенергия. Колкото по-висок е коефициентът на ефективност, толкова по-енергийно ефективен е вентилаторът. Квалифицираните за Energy Star вентилатори за баня трябва да имат ниво на ефективност между 1,4 и 2,8. Високоефективните вентилатори дори могат да достигнат ефективност от 13 или по-висока.

Най-висококачествените енергийно ефективни смукателни вентилатори за баня ще поддържат вашата баня вентилирана, като същевременно използват по-малко електроенергия. Те също трябва да са тихи. Вентилаторите, които произвеждат повече от три звука, се считат за силни.

Декоративен

Декоративните вентилатори за баня се превърнаха във важна част от обзавеждането на банята. Те могат да ви помогнат да поддържате банята хладна, суха и без мухъл, като премахват излишната влага. Много строителни норми изискват инсталирането на вентилатори за баня. Тези вентилатори могат също да премахнат неприятните миризми и изпарения от почистващи препарати.

Декоративните вентилатори за баня се предлагат в различни стилове и дизайни. Има и декоративни вентилатори, които комбинират светлина и вентилация в едно тяло.

Как да изберем вентилатор за баня

Нисък шум

Вентилаторът за баня с нисък шум може да ви помогне да поддържате банята хладна, без да причинява много шум. Този тип вентилатор е тих и енергийно ефективен, тъй като движи въздух с ниско ниво на шум. Те могат да се монтира под душ или вана.

Предлагат се няколко типа вентилатори за баня с нисък шум. Нивата на шум могат да бъдат основен фактор при избора на най-добрия вентилатор за вашата баня. Някои са по-тихи, докато други могат да движат повече въздух. Моделът с ниско ниво на шум може да бъде много полезен в банята, тъй като ще намали количеството шум и ще направи пространството по-удобно.

Вентилатори за баня с нисък шум могат да бъдат намерени в повечето магазини за домакински стоки. Те разполагат с вътрешен термостат за включване/изключване на вентилатора. Този термостат автоматично ще включва и изключва вентилатора, ако температурата в банята достигне над 37 градуса. Термостатът също ще изключи вентилатора, когато температурата падне под 20 градуса.

В случай, че се нуждаете от вентилатор или друг вид обзавеждане за баня разгледайте повече в магазин Keranova. Те са предпочитани от множество български потребители и са оценени за високо качество и отлично отношение.