Всички деца карат велосипеди

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Всички деца карат велосипеди
0

Карането на колело се счита за един от най-добрите начини за намаляване на риска от здравословни проблеми, свързани със заседнал начин на живот, както при възрастни хора, така и при деца. Това е здравословно упражнение с голямо въздействие и малко усилие, което може да се ползва от всяка възрастова група. То е не само евтино и забавно, но и добро за околната среда!

Децата наистина обичат да карат колело. Дава им свобода и ги учи на независимост. Хубавото при него е, че не е нужно да чакате да пораснат много, преди да се возят сами и да започнат да се наслаждават на предимствата от карането му. Тази дейност е просто чудесна за децата!

Посетите сайта ни zizito.com, за да се запознаете с богатото разнообразие от велосипеди на едро и да изберете този, който ще се хареса най-много на вашето дете.

Ето някои от ползите за здравето от карането на велосипед за деца:

    • Помага на децата да се запознаят с местния район и да се почувстват част от него.
    
    • Много учители съобщават, че децата, които карат колело до училище, са по-бдителни и готови да учат, отколкото пристигащите с кола.

    • Добрите навици, научени в ранна възраст, траят цял живот.

    • Велосипедистите вдишват по-малко замърсяване от трафика в сравнение с водачите на автомобили.

    • Карането на колело също играе голяма роля за здравословния растеж на детето. От създаването на сила до способността за вземане на решения, то подхранва всестранното развитие на децата и не само помага за физическото развитие, но и за умственото и емоционалното им развитие.

    • Упражнява сърдечно-съдовите мускули

Колоезденето е отлична тренировка за мускулите на краката. Когато се тренират мускулите на краката, сърдечната честота се увеличава, като по този начин се ускорява издръжливостта на тялото.

    • Изгражда здравословна мускулна маса

Въпреки че е известен факт, че колоезденето е добро упражнение за краката, то укрепва и цялото тяло. Карането на колело изгражда и укрепва мускулите бавно и стабилно. 

    • Облекчава стреса

Колоезденето е отличен метод за премахване на стреса. Децата преминават през големи изпитания през целия ден, докато са на училище, и вечер, когато се приберат, се чувстват напълно изтощени. Карането на велосипед може да им помогне да облекчат стреса и да се успокоят. 

    • Подобрява уменията за социализиране

Колоезденето помага в социализацията с други деца и хора в квартала. Подобрява уменията им за комуникация и им дава възможност да си създадат нови приятели, да споделят идеи и тайни, да обсъждат собствените си малки проблеми и да се забавляват заедно. Радостта от карането на колело в група се споделя от много деца.

Съвети за безопасност, които е добре да имате предвид, когато детето ви кара колело 

Въпреки че колоезденето има много ползи и поддържа здравето на децата, задължително е да се спазват указанията за безопасност. По-долу са някои полезни насоки за безопасност, които трябва да следвате:

    • Ако детето ви все още не знае да кара колело достатъчно добре, винаги се препоръчва да кара велосипед с помощни колела.

    • Нека детето ви ползва каска за безопасност по време на каране.

    • Децата често падат и си нараняват колената. Понякога това може да създаде малки проблеми, но не бива да ви спира да позволявате на детето да кара колело. Тези малки наранявания просто ще ги направят особено предпазливи и ще ги научат да са отговорни за своята дейност и безопасност. 

    • Уверете се, че велосипедът на детето ви е в добро състояние, за да му помогнете да функционира максимално добре.

    • Запознайте детето си с частите на велосипеда и с различните проблеми, с които може да се сблъска по време на колоездене. Също така, дайте му съвети, как да се справи само с колелото, в случай на спешност. Тези съвети могат да му бъдат полезни, ако има нужда.