Всички деца карат велосипеди

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Всички деца карат велосипеди
0

Карането на колело се счита за един от най-добрите начини за намаляване на риска от здравословни проблеми, свързани със заседнал начин на живот, както при възрастни хора, така и при деца. Това е здравословно упражнение с голямо въздействие и малко усилие, което може да се ползва от всяка възрастова група. То е не само евтино и забавно, но и добро за околната среда!

Децата наистина обичат да карат колело. Дава им свобода и ги учи на независимост. Хубавото при него е, че не е нужно да чакате да пораснат много, преди да се возят сами и да започнат да се наслаждават на предимствата от карането му. Тази дейност е просто чудесна за децата!

Посетите сайта ни zizito.com, за да се запознаете с богатото разнообразие от велосипеди на едро и да изберете този, който ще се хареса най-много на вашето дете.

Ето някои от ползите за здравето от карането на велосипед за деца:

    • Помага на децата да се запознаят с местния район и да се почувстват част от него.
    
    • Много учители съобщават, че децата, които карат колело до училище, са по-бдителни и готови да учат, отколкото пристигащите с кола.

    • Добрите навици, научени в ранна възраст, траят цял живот.

    • Велосипедистите вдишват по-малко замърсяване от трафика в сравнение с водачите на автомобили.

    • Карането на колело също играе голяма роля за здравословния растеж на детето. От създаването на сила до способността за вземане на решения, то подхранва всестранното развитие на децата и не само помага за физическото развитие, но и за умственото и емоционалното им развитие.

    • Упражнява сърдечно-съдовите мускули

Колоезденето е отлична тренировка за мускулите на краката. Когато се тренират мускулите на краката, сърдечната честота се увеличава, като по този начин се ускорява издръжливостта на тялото.

    • Изгражда здравословна мускулна маса

Въпреки че е известен факт, че колоезденето е добро упражнение за краката, то укрепва и цялото тяло. Карането на колело изгражда и укрепва мускулите бавно и стабилно. 

    • Облекчава стреса

Колоезденето е отличен метод за премахване на стреса. Децата преминават през големи изпитания през целия ден, докато са на училище, и вечер, когато се приберат, се чувстват напълно изтощени. Карането на велосипед може да им помогне да облекчат стреса и да се успокоят. 

    • Подобрява уменията за социализиране

Колоезденето помага в социализацията с други деца и хора в квартала. Подобрява уменията им за комуникация и им дава възможност да си създадат нови приятели, да споделят идеи и тайни, да обсъждат собствените си малки проблеми и да се забавляват заедно. Радостта от карането на колело в група се споделя от много деца.

Съвети за безопасност, които е добре да имате предвид, когато детето ви кара колело 

Въпреки че колоезденето има много ползи и поддържа здравето на децата, задължително е да се спазват указанията за безопасност. По-долу са някои полезни насоки за безопасност, които трябва да следвате:

    • Ако детето ви все още не знае да кара колело достатъчно добре, винаги се препоръчва да кара велосипед с помощни колела.

    • Нека детето ви ползва каска за безопасност по време на каране.

    • Децата често падат и си нараняват колената. Понякога това може да създаде малки проблеми, но не бива да ви спира да позволявате на детето да кара колело. Тези малки наранявания просто ще ги направят особено предпазливи и ще ги научат да са отговорни за своята дейност и безопасност. 

    • Уверете се, че велосипедът на детето ви е в добро състояние, за да му помогнете да функционира максимално добре.

    • Запознайте детето си с частите на велосипеда и с различните проблеми, с които може да се сблъска по време на колоездене. Също така, дайте му съвети, как да се справи само с колелото, в случай на спешност. Тези съвети могат да му бъдат полезни, ако има нужда.