Какво представлява векторизация и защо е важна

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

векторизация
3.6

Векторизиране на лого е сравнително ново понятие у нас, въпреки, че множество дизайнери по цял свят вече години наред използват този подход като вид реклама и начин на представяне на даден бранд, марка, фирма.

Всеки един дизайнер в практиката си е срещал редица проблема свързани с качествени файлове.

Това от своя страна може да забави процеса по направата на реклама. Като услугата "векторизиране" е насочено конкретно към бизнеса.

На како трябва да се обърне внимание във векторизирането:

Съществуват множество елементи, на които следва да се обърне внимание преди отпечатване на рекламни материали. Въпреки това, забързаният човек днес рядко намира време да се вгледа в детайлите и именно те могат да изиграят лоша шега.

Искате да отпечатате каталог, изображение, печат, но докато не вземете под внимание някои фини линии, очертания и елементи върху изображението, те могат да се отразят над последващите действия.

Грубото изображението се коригира с помощта на векторен файл.

Вариантите са два:

В единият случай сменяте изображението с друго и качествено такова, а в другия намирате професионален дизайнер, който да векторизира изображението.

Векторизирането представлява сложен процес и отнема много време.За разлика от автоматичното векторизиране, което става за секунди, но често не гарантира добро качество, процесът може да включва няколко стъпки:

Процес на векторизация е и самото оцветяване произволно и с цел повече видимост. Често дизайнерите по векторизиране използват контраст на фона на оригиналното изображение.

Векторно изображение се дели на съставничасти и е възможно всяко от изображенията да е в детайл произволен цвят.

Съществуват и файлове, които не могат да бъдат векторизирани. Такива са малки изображения, различаващи се такива от реалността и детайлносттана изображението, незадоволителни снимки и други.

При поръчка на подобен тип услуги е добре да сте на ясно с тези неща, за да ги съобразите и да знаете, какво изисквате с наемане на дизайнер по векторизиране. Консултация предварително със специалист може да е от голяма полза за всяка фирма и да спести време на собственика на бизнес. По време на консултацията се уточняват детайлите около поръчката и изработката и се търсят най-удобните варианти. В случай, че от файла, изображенията не може да се получи нещо добро, то лицето бива уведомявано предварително за шанса от очаквания на векторизиране.