Природни средства в помощ при лечение на варицела

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

варицела
4.65

Заболяване, което е причинено от зостер вирус се нарича варицела. Той принадлежи към семейството на херпесния вирус. Деца на възраст между 5-10 години, обикновено са най-често засегнати от това заболяване. Варицела се среща преди всичко в държави с умерен климат и се разпространява най-често през периода от месец март до месец май. При заразяване с вируса на варицела, човек придобива имунитет към тази болест за цял живот. Съществуват обаче и изключения, при които имунната система на пациента не е в състояние да победи вируса напълно и той се заключва в нервните клетки на кожата. След няколко години той може да се освободи, в резултат на което се развива заболяването херпес зостер.

Варицела се характеризира в образуването на многобройни червени, изпълнени с течност мехури по кожата, които предизвикват силен сърбеж. С течение на времето мехурите се пукат, течността изтича и се образува коричка. Контакта с течността е много опасен, тъй като тя е изключително заразна. Блистерите започват да се появяват на 10-21 дни след заразяването.

Съществува ваксина срещу варицела, която създава доживотен имунитет или смекчава симптомите при заразяване с вируса. Признаците на заболяването могат да бъдат много тежки при хора със слаба имунна система. Ако в резултат на надраскване блистерите се инфектират, това може да доведе до образуването на белези. Треска, слабост, болки в главата и корема, загуба на апетит, също са признаци, които придружават обривите при варицела.

Природни средства за облекчаване на състоянието

-         

Смесете две супени лъжици сода бикарбонат в чаша хладка вода и с този разтвор натъркайте тялото си. Оставете разтвора да изсъхне върху кожата. Това успокоява и лекува обривите;

-         

Добавете листа от маргоза в кофа с топла вода. Изплакнете тялото с тази вода. Това облекчава сърбежа;

-         

Изсипете половин чаша кафяв оцет към водата във ваната и се потопете в нея за един час. Това успокоява раздразнената кожа;

-         

Използвайте комбинация от листа на босилек, лайка и невен от които да направите чай. Консумира се ежедневно;

-         

Направете си супа от моркови и кориандър. Това подпомага функцията на имунната система, която трябва да се бори с варицела.

Това са някои от основните природни средства, които са достъпни и лесни за употреба. Въпреки всичко ако състоянието ви се влошава, потърсете медицинска помощ, за да избегнете поява на усложнения.