Запознати ли сте с начините за лечение на варикозни кръвоносни съдове?

Популярни

професионално почистване

Как почистването на офиса може да подобри вашия бизнес

Доста важно е да се грижите много за чистотата не само в къщата си, но и на работното си място...

3D декоративни панели

Търсите 3D декоративни панели? Ето какво трябва да знаете за тях

Живеем в общество, където социалния контакт е важен и често каним приятелите и семейството в...

мазна кожа

6 Важни съвети при грижа за мазната кожа

Мазната кожа е доста неприятен естетичен проблем, който се дължи на свръхактивни мастни жлези,...

ремонт и обзавеждане на малка спалня

Как да обзаведем малка спалня ?

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка.

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

5

Вие вероятно сте спрели да носите къси панталони или поли, защото се чувствате твърде неудобно поради появата на разширени вени. Но носенето на определени дрехи е най-малкия проблем, който може да бъде причинен от това заболяване. Разширените вени са често сърбящи и болезнени и могат да ви затруднят при нормални и кратки пешеходни разходки.

Въпреки, че най-често те се образуват по краката, варикозните вени, могат да се появят навсякъде по тялото и понякога предизвикват сериозни здравословни проблеми като язви, дерматити и в редки случаи инсулт.

В здравен портал Фрамар”, за варикозни кръвоносни съдове е публикувана информация, която ще ви даде отговор на въпросите: Какво представляват разширените вени? Кои са причините за тяхната поява и какви са симптомите за това заболяване?

Понякога съвсем обикновени лекове за разширени вени, могат да бъдат много ефективни. Ако състоянието не е твърде тежко, можете да използвате специални еластични чорапи, които успокояват болката и чувството на дискомфорт. Съществува и така наречената склеротерапия, която включва инжектиране на лекарство директно във вените, което ги предизвиква да се свият до нормален размер.

Тъй като често разширените вени са причинени от често бездействие, един от най-елементарните начини за лечение е да се правят повече физически упражнения. Дори и да сте ограничени да стоите в седнало положение по осем или повече часове на ден, спазвайте обедните почивки. Отделяйте време за разходка из офиса или в близкия парк за най-малко 20 минути. Можете да се разхождате дори и около бюрото си за няколко минути, за да се стимулира правилната циркулация на кръвта.

Едно от лесните начини за облекчаване на симптомите на варикозни вени е вдигане на краката в продължение на най-малко 15 минути на ден, за да се насочи притока на кръв към сърцето. Използвайте помощен стол до бюрото си, който можете да използвате за тази цел. Избягвайте да кръстосвате краката си.

Ако тези начини не са достатъчни за да премахнат или поне да намалят болката и дискомфорта от варикозните кръвоносни съдове, може би ще трябва да се предприемат хирургически процедури. Поради тази причина, трябва да се консултирате с лекар още при поява на първите симптоми на заболяването, за да се избегне развитието на усложнения.