Запознати ли сте с начините за лечение на варикозни кръвоносни съдове?

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

5

Вие вероятно сте спрели да носите къси панталони или поли, защото се чувствате твърде неудобно поради появата на разширени вени. Но носенето на определени дрехи е най-малкия проблем, който може да бъде причинен от това заболяване. Разширените вени са често сърбящи и болезнени и могат да ви затруднят при нормални и кратки пешеходни разходки.

Въпреки, че най-често те се образуват по краката, варикозните вени, могат да се появят навсякъде по тялото и понякога предизвикват сериозни здравословни проблеми като язви, дерматити и в редки случаи инсулт.

В здравен портал Фрамар”, за варикозни кръвоносни съдове е публикувана информация, която ще ви даде отговор на въпросите: Какво представляват разширените вени? Кои са причините за тяхната поява и какви са симптомите за това заболяване?

Понякога съвсем обикновени лекове за разширени вени, могат да бъдат много ефективни. Ако състоянието не е твърде тежко, можете да използвате специални еластични чорапи, които успокояват болката и чувството на дискомфорт. Съществува и така наречената склеротерапия, която включва инжектиране на лекарство директно във вените, което ги предизвиква да се свият до нормален размер.

Тъй като често разширените вени са причинени от често бездействие, един от най-елементарните начини за лечение е да се правят повече физически упражнения. Дори и да сте ограничени да стоите в седнало положение по осем или повече часове на ден, спазвайте обедните почивки. Отделяйте време за разходка из офиса или в близкия парк за най-малко 20 минути. Можете да се разхождате дори и около бюрото си за няколко минути, за да се стимулира правилната циркулация на кръвта.

Едно от лесните начини за облекчаване на симптомите на варикозни вени е вдигане на краката в продължение на най-малко 15 минути на ден, за да се насочи притока на кръв към сърцето. Използвайте помощен стол до бюрото си, който можете да използвате за тази цел. Избягвайте да кръстосвате краката си.

Ако тези начини не са достатъчни за да премахнат или поне да намалят болката и дискомфорта от варикозните кръвоносни съдове, може би ще трябва да се предприемат хирургически процедури. Поради тази причина, трябва да се консултирате с лекар още при поява на първите симптоми на заболяването, за да се избегне развитието на усложнения.