Как да си направим букет сами?

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

5

Ако се чудите как да си направите букет, имате късмет. За щастие има много прости стъпки, които можете да предприемете, за да създадете перфектната аранжировка. Тази статия ще ви преведе през процеса на избор на правилните цветя за повода и добавяне на допълнителни елементи. След като прочетете стъпките, ще имате необходимите знания, за да създадете перфектния букет. И сега можете да го правите стъпка по стъпка.

Избор на правилните цветя

Има стотици причини да поднесете букет на половинката си. Грешният избор обаче може да провали празника или да влоши отношенията. Има няколко прости правила, които трябва да следвате, когато избирате букет за специален човек.

Значенията на цветята датират от древността и варират от обикновено удоволствие до по-дълбоки емоции. За да сте сигурни, че вашият букет е красив и подходящ, вземете предвид размера на цветята и техните индивидуални форми. По-малките, по-деликатни букети са идеални за изразяване на приятни чувства. По-големите аранжировки, от друга страна, са по-елегантни и излъчват грандиозност. Когато избирате правилните цветя за букет, имайте предвид вкуса и предпочитанията на получателя.

Избор на правилните цветове

Изборът на правилните цветове за букет може да бъде трудна задача. Неправилната комбинация от цветове може да направи вашия букет да изглежда неорганизиран и непривлекателен. Въпреки това, ако отделите време, за да изберете цветовете на вашия букет, можете да направите правилния избор и да поднесете необходимата емоция.

Най-основното правило, което трябва да запомните при избора на цветове за букет, е да помислите за връзката между цвят и чувства. Ако искате да внушите усещане за искрена любов например, червеният цвят е класика, докато синият цвят носи доверие и приятелство.

Добавяне на допълнителни елементи

Добавянето на различни елементи към букет е чудесен начин да добавите височина и текстура към вашите флорални аранжировки. Добавете клонки папрат или други подобни, за да разнообразите букета. Добавете и малки елегантни цветчета, за да допълните цялостното усещане.

Добавяне на дръжка

За да оформите дръжката на букета, подрежете цветята така, че долната част да е изравнена, а в горната част различните дължини да изглеждат добре. След това, увийте дръжката с луксозна опаковъчна хартия така, че хем да изглежда добре, хем да бъде удобно букетът да се държи, а и да не цапа и мокри получателя. Завържете получената дръжка с красива панделка или връзка.

Последни щрихи

След като сте създали перфектния букет, обмисляйки добре цветята, цветовете и опаковката, можете да добавите всичко останало, за което се сетите. Тези добавки трябва да бъдат съобразени с цялостната визия на букета и да го допълват, а не да контрастират. Те може да включват опаковъчно фолио, картичка, кошница, в която да поставите аранжировката или дори ваза.

Защо да направим букет сами?

Разбира се, букетите и цветните аранжировки, които ще откриете в магазините, са изключително красиви, и е възможно да не успеете да създадете нещо толкова ефектно. Но фактът, че вие сами сте създали букета, ще се оцени от получателя и ще направи подаръка още по-сантиментален.

И все пак, в подаряването на готов букет няма нищо лошо. Ако аранжировката на цветя не ви се отдава, винаги можете да заложите на персонализиран букет от цветарски магазин.

Източник: Доставка на букети София