Прекомерно наддаване на тегло при бременните: Яжте за Вас, не за двама

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

5

Натрупването на твърде много килограми при бременните, може да доведе до изключително неблагоприятни последици за бебето и развитието му като човек. Съществува огромен риск, когато бебето порасне, то да бъде с болезнено наднормено тегло, което бе доказано при поръчано изследване на бременни жени от „Фрамар“.

Беше проследено теглото и всички останали статистически данни на група от 2026 жени, които са родили между 1981 и 1983 година. Експертите отбелязват, че една трета от жените са били превишили с много препоръчаното нормално тегло по време на бременността, една четвърт са били с прекалено ниско тегло, а останалата част е останала в рамките на препоръчаните пренатални насоки за наддаване на тегло. 25 години след раждането на децата, всички те минават през рутинен преглед на теглото и здравословното състояние. Резултатите са потресаващи:

40% от децата на жените от първата група са били със затлъстяване, а 20% с наднормено тегло, докато при тези на жените от останалите две групи, процента на затлъстелите е 4 пъти по-малко, а на тези с наднормено тегло – 2 пъти по-малко.

Това може би ще ви убеди, че докато сте бременни не трябва да се храните за двама, а по-скоро трябва да контролирате теглото си възможно най-много, за да не допуснете вашето бебе да бъде с наднормено тегло, когато порасне.