Битумни керемиди и как да изберем правилните

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

5

Производителите на битумни керемиди се надпреварват в тяхното усъвършенстване и изборът им става все по-труден. Трябва винаги да имате предвид, че битумните керемиди на чуждестранни производители са по-скъпи от местните. Това се дължи на разходите за митници и транспорт. Като правило се казва, че европейското качество е по-добро, но днес е важно реномето на производителя, а не точно къде се намира фабриката за производство. Доста производители, базирани извън ЕС са се научили как да изработват плочки с доста добро качество. При избора на битумни керемиди се препоръчва да се обърне внимание на репутацията на производителя, колкото по-популярен е той, толкова по-високо е качеството на неговите стоки. Добре е да заложите на марки  добре адаптирани към спецификите на климата, при който ще бъдат полагани.

 Видове битумни керемиди

 Битумните керемиди  се различават не само в различните модели и форми, представени по-горе, но и в дизайнерските си характеристики. Те включват например броя на слоевете им. Някои производители на керемиди правят дву- и дори трислойни покриви, което значително увеличава  експлоатационния живот на покрива и разходите по неговото поставяне. Многослойният мек покрив изглежда триизмерен, което е още едно безспорно предимство при избора му.

Сравнение на многослойните битумни керемиди с конвенционалните еднослойни покриви

Ламинираните битумни керемиди, които са популярни в наше време, принадлежат към многослойните видове гъвкави покриви. Те се получават чрез синтероване на два или повече слоя фибростъкло, единият от които има правоъгълна форма и последващите (горни) покрития с оригинален модел шарка. Този материал е удобен за монтаж, тъй като не изисква равномерно намаляване на покритието, за да създаде цялостна картина на покрива. Също така, очевидно предимство на ламинирания битумен мек покрив е устойчивостта на  силен вятър, което значително увеличава неговите хидроизолационни свойства и характеристики.

Ламиниран двуслоен битумен покрив

 Двуслойният мек покрив има един правоъгълен слой, а вторият керемиден е подобен на еднослоен материал. При това поставяне се добавя допълнителен слой битум с леко отместване.

Изборът е широк и подходящ за всякакви видове покриви.