Скъпи или евтини са дамските бижута от полускъпоценни камъни?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

бижута от полускъпоценни камъни
3.6

Полускъпоценните камъни са изключително красиви и не само това. Според мнозина те имат благоприятно влияние върху човешкото здраве като намаляват стреса, подобряват съня, помагат срещу депресия, прочистват тялото от токсини и вредни енергии, та дори някои твърдят, че имат благоприятно влияние върху жизнено важни човешки органи. Дали всичко това е истина или е в кръга на догадките, не може да се каже. Възможно е и да има капка истина във всичко това и да не е само добри пожелания. Но истината е, че повечето ора купуват полускъпоценните камъни, защото просто са очаровани от техния състав, преливащи се цветове, ярки багри и нюанси, както и от странната духовна енергия, която тези камъни носят. Дали си самовнушаваме или наистина има нещо, това е загадка.

Интересно е да се отбележи, че повечето хора когато за първи път се докоснат до магията на полускъпоценните камъни се влюбват в тях, а след това непременно остават шокирани от ниската им цена. Е, разбира се, голямо значение има и големината на самия камък, но като цяло хората очакват да чуят много по-висока сума от тази, която виждат с очите си. Нека не сме голословни, а да приложим един истински пример. Едно малко парченце кехлибар може да струва да речем 20, 30 или 40 лева, но големите парчета, които понякога се откриват могат да струват десетки хиляди лева. Ако обаче си купите елегантен и фин дамски пръстен с малък кехлибар, камъкът няма да оскъпи прекалено много Вашето бижу.

Това обаче, че полускъпоценните камъни вървят на разумни цени, не бива да Ви подвежда, защото всеки накит си е индивидуален. Ако откриете например платинен пръстен с топаз, особено ако камъка е по-голям, няма как да очаквате да го купите за жълти стотинки, защото и камъка и метала ще увеличат цената на продукта.

Така или иначе, ако сравняваме цените на полускъпоценните камъни с тези на диамантите, първите излизат направо без пари. А не е сигурно, че ако правите подарък диамантът ще бъде възприет по-добре. Причината е, че не малко жени предпочитат бижута с камъни и посланията, които те носят, от колкото ледено студените прозрачни и безизразни диаманти, които изразяват пълна липса на емоция и и просто отразяват чуждия блясък.