Танцът Бели денс и ползите му за здравето

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

красива жена танцува бели денс с гръб
5

Бели денс танцът определено заслужава внимание не само от гледна точка на хората, желаещи да танцуват, ами и на тези, които искат да подобрят физическата си форма  и тонус. Танцуването на бели денс в школи като VioletaOrientalDance натоварва много мускулни групи и влияе много добре на костите и ставите. Нека да видим подробно какво се случва с телата ни, когато танцуваме този изящен танц.

Болките в гърба и ставите са облекчени

По време на танца движенията на хълбоците и таза като кръговете, осмиците и шими, стимулират ставите и връзките в долната част на гърба и бедрата да изпълняват пълен набор от нежни, повтарящи се движения. Това движение помага за увеличаване на потока на синовиалната течност в тези стави. Това е природната смазка, която омекотява движенията.

Когато движенията се извършват правилно, тазът е наклонен напред или леко прибран. Точно това представлява неутралната позиция, която може да помогне за предотвратяване на проблеми с долната част на гърба. Raks Sharqi може да помогне за облекчаване на напрежението върху гърба, като противодейства на почти постоянното притискане на дисковете, което възниква, когато седим на стол или на дивана.

Когато са в добра форма тези мускули подобряват стойката и помагат за предотвратяване на болките в гърба. Най-често болезненото усещане се причинява от неестественото извиване напред на гръбнака, което се получава, когато мускулните групи са прекалено слаби.

Плътността на костите се увеличава

Докато се танцува Бели денс, танцьорката е права и се движи, това може да работи в полза на предотвратяване на остеопороза и да укрепи костите.

Форма на упражнение с ниско въздействие

Грациозните движения на при този източен стил се осъществяват чрез мускулните групи в корема, таза, торса, гръбначния стълб и врата. Всички те работят заедно с тялото, вместо срещу него. За разлика от балета, който потенциално може да промени и деформира скелета, или други танцови форми, които работят срещу физическите наклонности на тялото, а не с тях, Raks Sharqi се основава на движения, които са естествени за женската форма. Заради това и жени от всякакви възрасти могат да танцуват Бели денс.

Помага при отслабване

Бели денс може да ви изгори до 300 калории на час. Разбира се, това е средна стойност, която зависи от интензитета на танцуване. В комбинация със здравословна диета, която включва разумно хранене, без съмнение ще успеете да свалите някой друг килограм.

Помага при подготовката за раждане

Движенията на Бели денс представляват отличен пренатален режим на упражнения, който укрепва мускулите, използвани по време на процеса на раждане. Стегнатите коремни мускули и естествените прибирания на бедрата, които са подобни на „люлеенето на таза“, преподавано по време на пренаталните класове, учат бъдещата майка как да движи таза си.

За жени, които желаят естествено раждане, тази форма на упражнения чрез танц, с акцент върху контрола на мускулите, не само улеснява естественото раждане, но също така е отлично упражнение след раждането, което помага и за насърчаване на коремния тонус. През възстановяване от процеса на раждане, тези движения работят върху мускулите нежно и ефективно, ако се правят постепенно.

мъже гледат ориенталски танци

Намалява нивата на стрес

Повтарящите се люлеещи се движения могат да наподобят медитация. Много често, хората, които се занимават с танци след репетиция казват, че всъщност се усещат отпочинали. Причината се крие в плавните, кръгови движения. Има дори сведения, че бавните повторения се отразяват много добре на хора, предразположени към тревожност и лека депресия.

Бели денс повишава самочувствието

Движенията са артистични и женствени, създаващи положително усещане за свобода. Тъй като чувствеността е желано качество, дамата се чувства в безопасност да изследва меките, красиви начини, по които тялото ѝ може да се движи.

Тялото става все по-гъвкаво и грациозно с времето. Танцьорите изпитват повишено чувство за елегантност и уравновесеност, когато танцуват, и тази възхитителна увереност остава дълго след края репетицията. Жените с ниско самочувствие започват да харесват телата си и начина, по който изглеждат. Дамите пък, които преди това са били притеснени от теглото си, се отпускат и се чувстват комфортно с лекото коремче и пухкави бедра. Пищните жени започват да оценяват пищните си извивки.

За повече информация може да прегледате графика на: https://violetaorientaldance.com/grafik/