Пътуване с бебе: Основните продукти, които ще ви бъдат необходими

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

0

Като родител да покажете света на детето си е една от най-важните цели. Но когато става въпрос за пътуване с малко дете, има много важни стъпки, които трябва да обмислите предварително. Важно е да се уверите, че всички са щастливи и подготвени за всичко - от избора на подходящ багаж, до избора на идеалното място за настаняване и планирането на перфектната почивка. За да ви помогнем да се подготвите за пътуването, тази статия ще ви предостави най-важните неща, които трябва да опаковате в куфара на вашето малко дете. По този начин можете да сте сигурни, че малчуганът ви е въоръжен с всичко необходимо за безопасно и приятно пътуване.

Столче за кола

На първо място ще поговорим за столчето за кола, без което няма как да предприемете пътуване. Без безопасно и сигурно столче за кола никое пътуване не е пълноценно. Така можете да осигурите безопасността и комфорта на детето си по време на път. Затова не забравяйте да инвестирате в качествено столче, преди да тръгнете на път.

Дрешки

Когато става въпрос за опаковане на багажа за бебето, наслояването е от ключово значение. Не забравяйте да вземете със себе си много дрехи, като суитшърти, ромпъри и тениски. За изключително горещите дни не забравяйте да опаковате няколко шапки и слънчеви очила, за да предпазите деликатната кожа на вашето бебе. Не забравяйте да вземете със себе си и лигавници. 

Дори и да сте сигурни в прогнозата за времето, може да се окаже, че се нуждаете от допълнителни слоеве, за да покриете детето през слънчевите дни или за по-хладните вечери и неочаквания вятър. В крайна сметка, винаги е добре да вземете със себе си резервен комплект дрехи за всеки случай.

Тоалетни принадлежности

Струва си да инвестирате във висококачествени тоалетни принадлежности за бебето, тъй като кожата му е значително по-чувствителна. Сега не е моментът да откриете нежелани реакции към определени продукти. Въпреки че може да се изкушите да купите надуваема бебешка вана и гумени играчки, не е задължително да се нуждаете от тях - макар че едно гумено пате никога не е навредило на никого, нали?

Задължително добавете в козметичния несесер на вашето дете измиващ продукт – за да спестите място може да заложите на измиваща емулсия 2в1, омекотяващи бебешки кремове, бебешко олио и слънцезащитен продукт, пелени. Съветваме ви да използвате слънцезащитен продукт, предназначен специално за бебета, за да бъдете спокойни, че кожата на вашето мъниче ще бъде защитена и здрава.

Аксесоари за добър сън

Независимо от това къде се намирате e изключително важно да се погрижите за качествения сън на вашето дете. Ако пътувате с бебе, може да се наложи да вземете със себе си детско креватче за пътуване. Проверете дали в мястото за настаняване ще ви предоставят такова - ще имате повече от достатъчно за носене.

Уверете се, че има подходящия размер легло за вашето бебе, и че комплектът ви за сън включва чаршафи, спални чували, завивки и бебефон (освен ако не споделяте една стая), а също и успокояваща играчка с бял шум.

Лекарства

Би било чудесно никой да не се разболява по време на ваканцията, но винаги е добре да имате най-важните и основни лекарства в случай на необходимост. Наличието на добре заредена аптечка е от съществено значение, в случай че някой се разболее или нарани. Не забравяйте да включите неща като бинтове, антисептичен крем, пинсети, лепенки, противоалергично и основни лекарства, които обикновено използвате.

Разгледайте още продукти и сме убедени, че ще се досетите какво още да добавите в багажа си. Съветваме ви да приготвите и чанта, която да бъде с вас в колата, като в нея да добавите неща от първа необходимост – мокри кърпи, пелени, храна, допълнителен комплект дрехи