За какво да помислите при закупуване на чисто нова бебешка кошара

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

бебешка кошара
5

Новите детски легла се придържат към последните стандарти за безопасност. Избирайки да купите неупотребявано креватче, ще направите възможно най-безопасния избор за вашето бебче.

Преди да преминете към покупка обаче специалистите в търговията с бебешки кошари от Baby.Galix.bg препоръчват да не забравите да си зададете следните въпроси, за да сте сигурни, че ще завършите с най-добрата покупка за бебето си:

Какъв е вашият ценови диапазон?

Бебешката кошара е едно от най-скъпите неща, които ще купите за новороденото. Преди да започнете пазаруването, важно е да решите колко искате да похарчите. Така ще бъде по-малко вероятно да загубите времето си, като гледате креватчета, които просто не можете да си позволите. Запомнете: по-скъпо не означава непременно по-добро. Ако видите кошарка, която да отговаря на всичките ви критерии и бюджети, купете я, без да се замисляте.

Колко място имате в детската стая?

Следващата най-важна стъпка е да се измери площта, в която планирате да поберете бебешката кошара. Размерът на наличното пространство ще ограничи разнообразието от детски креватчета.

Лесно ли се сглобява бебешката кошара?

Вероятно вашата чисто нова детска кошара няма да е сглобена. С изпращането на леглото на части, се спестяват от разходите за доставка. Ако решите, че няма да се справите сами с монтажа, може да се наложи да се обадите на близки и приятели, за да ви помогнат. Важно е леглото да се сглоби правилно. Не само, че неправилният монтаж представлява риск за безопасността на вашето бебе, но може също така да анулира гаранцията на детската кошара.

Преди да започнете със сглобяването, първото нещо, което трябва да направите, е да разгледате всички парчета, дори ако кутията не е била отворена. Ако откриете, че липсват части (например винтове), незабавно се свържете с производителя.

Имате ли нужда от регулируема височина на матрака?

Някои креватчета предлагат възможността да повдигнете или снижите височината на матрака. В първите месеци от живота на вашето бебе, повишаването на височината ще ви позволи лесно да го поставяте в леглото за сън. Когато обаче детето ви се научи да стои седнало или да използва ръцете си, за да се изправя, ще трябва да намалите височината, за да не може да се катери или да излиза от кошарата.

Има ли бебешката кошарка парапет, подходящ за чесане на зъбки?

Когато бебето ви се изправи, може да забележите, че горната част на решетката е точно на височината му. Независимо дали ви харесва или не, детето ще изпитва удоволствието да я захапва като малък бобър, когато му растат зъбките. За съжаление, това може да доведе до изсъхване на дървесина и олющване на боята. Определено това не са неща, които искате да попадат в устата на бебето. За щастие, много производители вече се грижат за този проблем, използвайки покритие, което действа като разделител между устата на детето и решетката. Така също се удължава живота на бебешката кошара, в случай че планирате да имате повече от едно дете и искате да използвате повторно креватчето. 

Дали бебешката кошара е със стандартен размер?

Креватчетата се предлагат във всевъзможни форми и размери. Ако обмисляте закупуването на легло с нестандартни размери, тогава ще трябва да потърсите и матрак със същите. Докато едно необичайно оразмерено легло може да ви изглежда като чудесна идея, аксесоарите за него ще струват повече, отколкото тези за стандартните кошари. Най-добре е да си купите матрака заедно с леглото. По този начин ще се уверите, че той приляга плътно в основата на креватчето. Ако можете да пъхнете два пръста между матрака и стените на кошарата, това значи, че матракът ви е твърде малък. 

Материалът съвпада ли с останалия интериор от къщата ви?

Обърнете внимание на съществуващите мебели в дома си. Не искате бебешката кошара да не бъде в тон с него, нали? За щастие, леглата се предлагат в разнообразни материали, дизайни и стилове

Най-често използваните материали са:

  • дърво
  • метал
  • пластмаса
  • плат

С толкова голям избор лесно бихте могли да намерите детско креватче, което да съответства на декора на Вашия дом. Много родители съчетават цвета на леглата с други мебели, като например лавица или скрин.