Скачане на батут, като спорт

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

батут
3.6

Знаете ли, че спортът скачане на батут е една дисциплина в съвременните олимпийски игри, която е една от най-новите в олимпийското семейство от спортове? Този спорт според мен, а именно скачането на батут е много интересен и вълнуващ, но в същото време и много сложен, както всеки спорт и този спортистите притежават развити качества по издръжливост, сила и ловкост. При скачането на батут се развива изключително много и вестибуларният апарат, който е отговорен за контрола върху движенията на човека. При скачането на батут се изпълняват сложни предни и задни превъртания и винтове, които в зависимост от чистотата на изпълнение, който зависи от положението и контрола на тялото във въздуха се оценяват изпълненията на спортистите от специално жури, като победител е този, който постигне най-висока оценка.

Спортът скачане на батут е много сложен и специфичен. В него се преплитат елементи от гимнастиката и от акробатиката. Ето защо някои спортисти в последно време се пренасочват от гимнастиката в скачането на батут. При скачането на батут се правят тренировки комплексни за развитието на всички мускулни групи на тялото, както и на горните и долните крайници, затова тези спортисти са с изразени мускулни групи по цялото тяло.

За любителите на спорта бих споделил, че напоследък в спортните магазини се предлагат и батути за домашно използване, които са идеално средство за съчетаване на спортуването със забавлението. Едно такова място където можете да разгледате и при желание да си закупите батут е виртуалният магазин спортен склад, където ще намерите голямо разнообразие от батути и други фитнес и спортни стоки. Цените им не са високи, а дори бих казал, че са икономични и  достъпни за всички.

Скачането на батут би ви помогнало да развиете качества, като ловкост, сила и издръжливост. Също така ще развие координацията на движенията ви и ще развие вестибуларният ви апарат. Освен това батутът би внесъл разнообразие в обикновените спортни занимания, като фитнес и бягането. Скачането на батут е комплексен спорт, който развива всички мускули на тялото, които участват в движението.