Как да направите барбекю уикенд с приятели?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

0

Лятото е идеалното време да се наслаждавате на природата с приятели и семейство. А какъв по-добър начин да го направите от уикенд с барбекю? Уикенд, в който ще печете на скара, ще се разхлаждате и ще си създавате спомени с любимите хора. Но планирането на барбекю уикенд може да изглежда трудна задача. Не се притеснявайте, ние сме ви подготвили. В тази статия ще ви дадем няколко съвета и трикове как да направите успешен барбекю уикенд с приятели.

 

1. Планирайте предварително

 

Ключът към успешния уикенд с барбекю е предварителното планиране. Започнете, като решите коя дата и час са най-подходящи за всички. Вземете предвид наличността на приятелите и семейството си, както и метеорологичните условия във вашия район. След като сте избрали датата, изпратете покани или създайте събитие във Facebook, за да развълнувате всички за предстоящия уикенд. Не забравяйте да вземете и подложка за печене за фурна и барбекю, за да може да направите преживяването по-лесно.

 

2. Изберете подходящото място

 

Мястото на вашия барбекю уикенд също е от решаващо значение. Ако имате заден двор или просторна тераса, това е чудесно място за провеждане на събитието. Ако не, помислете за местен парк или плаж, където има налични барбекю скари. Не забравяйте да резервирате мястото предварително като отидете доста по-рано, за да не се налага да търсите място, където да се разположите.

 

3. Вземете решение за менюто

 

След това вземете решение за менюто. Дали ще приготвяте бургери и хот-дог на скара, или ще се погрижите за изискани морски дарове или пържоли? Не забравяйте да вземете предвид диетичните ограничения и предпочитания на гостите си, когато планирате менюто. Помолете гостите си да донесат гарнитура или десерт за споделено ядене, за да се освободите от напрежението.

 

4. Осигурете подходящото оборудване

 

За да бъде уикендът ви с барбекю успешен, ще ви е необходимо правилното оборудване. Уверете се, че разполагате със скара за барбекю, дървени въглища, инструменти за печене на скара и достатъчно чинии, чаши и прибори за гостите. Не забравяйте да се снабдите и с напитки, лед и подправки. А правилните аксесоари можете да намерите в платформа за търговия на едро.

 

5. Създайте настроение

 

За да създадете релаксираща атмосфера, поставете няколко мебели на открито, столове за трева и чадъри за тераса. Можете също така да добавите няколко струнни светлини или факли тики, за да създадете уютна атмосфера. Създайте плейлист с любимите си мелодии, за да създадете настроение за вечерта.

 

6. Планирайте дейности

 

Докато храната се пече на скара, планирайте някои дейности, с които да забавлявате гостите си. Подгответе игри или пък донесете настолни игри за тези, които предпочитат по-лекит занимания. Ако на събитието присъстват деца, не забравяйте да подготвите и някои дейности за тях.

 

7. Насладете се на момента

 

И накрая, не забравяйте да се наслаждавате на момента. Направете крачка назад и се потопете в атмосферата. Прекарайте време с приятелите и семейството си, създайте си спомени и се забавлявайте.

 

В заключение, организирането на уикенд с барбекю с приятели и семейство може да изглежда като трудна задача, но с правилното планиране и подготовка може да се превърне в забавно и незабравимо преживяване. Следвайте тези съвети и трикове, за да направите своя барбекю уикенд успешен и да създадете незабравими спомени с близките си.