Какво трябва да знаете, когато търсите апартамент под наем

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

апартамент под наем в Русе
4.3

Ако ви предстои да учите или работите в Русе и си търсите апартамент под наем, можете да го направите по няколко начина: чрез обяви в Интернет, чрез обяви в регионален вестник или чрез агенция за недвижими имоти. Аз ви препоръчвам третия вариант, тъй като е най-сигурен. Случвало ми се е да попадна на лъжлива обява. Освен това с агенция винаги става по-бързо и ми предлагат оферти, които отговарят на изискванията ми.

 Да речем, че вече сте получили оферта. Какво трябва да направите? Разбира се, трябва да посетите имота. Винаги отивайте добре облечен и навреме, за да направите добро впечатление на собственика. Огледайте жилището, което ви се предлага: врати, прозорци, тоалетна и т. н. Все пак ще живеете в него и е добре всичко да работи. Ако има нещо нередно, да се оправи докато е време. Преценете дали ви устройва местоположението. Питайте за всичко, което ви интересува. Въпреки, че агенцията ви е уведомила за депозит, срок и т. н., можете да попитате наемодателя за отстъпка.

 Ако вече сте харесали даден апартамент под наем в Русе, добре е да подпишете дългосрочен договор. По принцип договорите са едногодишни, но бихте могли да сключите двугодишен договор и да ви се намали малко от сумата. Има и друг вариант да подобрите условията- като подмените старите мебели в апартамента или направите някакъв ремонт, ако такъв е необходим. По този начин собственикът също ще намали сумата от наема ви. Ако имате нужда от гараж, попитайте дали ма наличен и може ли да ползвате.

 Нещо, което е от голямо значение, когато търсите жилище под наем е да не го правите в последния момент. Хубаво е да започнете с тази дейност поне един месец по-рано. Цените са по-добри преди началото на учебната година, както и изборът по това време е по-голям.