Защо трябва да знаем английски език?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

трябва да знаем английски език
5

Трябва да знаем английски език, но е важно да знаем и защо трябва. Когато сме наясно с причините, които ни карат да положим усилия, мотивацията е по-силна. Именно тя играе важна роля при овладяването на езика. Важно е, преди да започнем обучението си, да си отговорим на въпроса „С какво той ще ми помогне за моето развитие?”. А след това, когато видим множеството възможности, които ни дава, това ще ни даде стимул и амбиция да учим усилено и с постоянство. Езиковата компетентност е безценна. Тя може да ни отвори много врати в личен и професионален план. Независимо дали става въпрос за пътешествие, запознанство с  хора от други страни, или за работни цели – за всичко това е необходимо да знаем английски език.

Чрез владеенето на английски език човек може да разшири своя хоризонт, като се информира от чуждестранни източници на информация: научни статии и доклади, видео материали и други. Имайки допир до различни база данни се подобрява общата култура.

Чрез езика всеки може да подобри и своето личностно развитие като установи контакт с хора от други страни. Комуникацията с други култури подобрява езиковите и комуникационните компетенции. Любопитно е, че 95 % от материалите в мрежата – музика, наука, здраве, бизнес, компютри, – всичко е на английски език. Ако можете свободно да боравите с него, това ще ви позволи да се информирате за всичко, за което искате. Според последни данни, около два милиарда  човека говорят английски език. Той се използва на различни конференции, семинари, състезания. Владеенето на езика прави възможно комуникацията да бъде свободна.

Друга, важна причина, свързана с необходимостта от владеене на английски език, е професионалното развитие. Няма как да застанете на ръководен, отговорен пост и да бъдете езиково неграмотен. Всички чуждестранни фирми в България, в които заплащането е на ниво, изискват английски език. Ако искате кариера в такива компании, значи сте наясно за важността на езика. Тъй като бизнесът е международен, неизбежно е изискването за неговото владеене, тъй като цялата актуална информация е на него. Трябва ви английски език и за работа в чужбина. Няма как да отидете в чужда страна, да си намерите хубава работа и да се развивате без езикови познания.

Освен това, колкото и странно да звучи – този език е най-популярен не само в бизнес средите, но и в нашето ежедневие. Замислете се вашите приятели колко често използват английски термини. Не е ли неловко, когато не ги разбирате? Владеенето на този език дава на човек по-голяма увереност: в ежедневието му, в работата. Обучението по английски език ще ви даде самочувствие - http://omegals.com/obuchenie_na_angliiski_ezik.php