Как да запалим автомобил с изтощен акумулатор

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

акумулатор Bosch
5

Сигурно не сте нито първия, нито последния, който посред зима се оказва с непалещ автомобил в някоя снежна сутрин. Това със сигурност не ви успокоява изобщо. 

Но фактите са факти.

Сега е моментът, в който трябва да знаете точно какво да направите, за да заредите изтощената акумулаторна батерия и да запалите возилото и съответно да може да се придвижите. Един от популярните и лесни варианти е, ако имате налично въже и някой благосклонен съсед или приятел да опитате с теглене на закъсалия автомобил. Нека да предположим, че по някаква причина, обаче няма как да закарате неподвижното возило на някоя права отсечка, тогава влиза в употреба класически вариант номер две.

С кабели. Прикрепете последната клема на черния кабел към небоядисана метална повърхност на автомобила, която не е близо до акумулатора. Използвайте една от металните подпори, които държат капака отворен.Уверете се добре, че сте свързали съединителните кабели в правилния ред.Стартирайте работещото превозно средство и оставете двигателя да работи няколко минути.

Опитайте се да стартирате сега вашия автомобила.Ако той отново не иска да запали, уверете се, че кабелите са свързани правилно. Помолете шофьора на работещата кола да остави двигателя ѝ да поработи поне още пет минути. След това опитайте отново да стартирате вашата кола. Ако все още няма никакъв резултат, възможно е и акумулаторът ви тотално да е извън строя и да не може по никакъв начин да му се помогне.Ако подаването на ток проработи и колата ви запали, не изключвайте двигателя! Карайте около 15 минути, за да заредите акумулатора. Ако автомобилът ви не запали следващия път, когато се опитате да потеглите, значи проблемът не е възникнал случайно първия път. Очевидно акумулаторът ви не се зарежда и трябва да се подмени.