Как да изберете най-добрата акумулаторна пръскачка

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

5

За всеки един градинар най-големият проблем са вредителите и плевелите. За да се справят с тях те често използват различни помощни средства като електрически пръскачки и пестициди, които значително ги улесняват. 
Ако сте начинаещ градинар, тази статия ще ви бъде полезна, тъй като заедно с експертите в търговията с акумулаторни пръскачки от Багира ще споделим с вас няколко полезни съвета, които ще ви помогнат при избора им.

Как да изберете най-добрият модел за вас? 
Често пъти изборът на електрическа пръскачка може да бъде изключително труден процес, особено както вече казахме за по-неопитните. За да направите правилния избор трябва да знаете какви изисквания трябва да покрива вашата бъдеще пръскачка. 

Обем
Един от основните критерии, по които се избират пръскачките е тяхната вместимост или казано с други думи колко течност може да съберете в резервоара. Макар да е вярно, че колкото по-голям е обема й толкова по-малко ще се разкарвате, за да я презареждате, но това невинаги е предимство. Има един основен момент, който много хора изпускат – ако резервоара е твърде голям и сте напълнили с течност, той може да бъде доста по-тежък отколкото сте си представяли. 
Освен това големите електрически пръскачки не могат ефективно да се използват на закрито за пръскане на саксийни растения или зеленчуци. 

Мощност
Налягането, създадено в резервоара е, това, което „изтласква“ тора или пестицидите през маркуча и към повърхността на растенията. Това налягане може да се създаде по два начина: ръчно или електрически.

  • При акумулаторните пръскачки има малка помпа, която се захранва от батерия и тя напълно замества постоянното помпане, което е необходимо при ръчните пръскачки. Като техен негатив можем да изтъкнем теглото, което е по-високо именно заради тези допълнителни части. 
  • Ръчните пръскачки както стана ясно те имат лост, чрез, който при помпане се получава налягане, което изпомпва течността навън. Те са ефективни, но изискват много повече усилия, на които не са свикнали много хора. 

И двата вида са подходящи при различни ситуации – ръчните при малки площи, а акумулаторните пръскачки при по-големи полета и плантации. 

Материал
Друг определящ фактор при избора е материалът, от който е направена пръскачката. Резервоарът обикновено е направен от пластмаса и колкото по-добро е качеството му, толкова по-агресивни химикали могат да се изсипват вътре. Най-добрите имат и прозрачна част, където може да се види нивото на течността вътре. 
Дюзите, пръчката и маркучът също отразяват цялостното качество на пръскачката. Месингът е далеч по-подходящ, отколкото алуминий, например, защото е по-устойчив и ще издържи по-дълго. Също така неръждаемата стомана се счита за най-скъпия материал, така че тези, които имат част, изработени от метал, също са с най-високо качество. 

Поддръжка 
Поддръжката на акумулаторните пръскачки е жизненоважно за по-дългото й обслужване и по-доброто представяне. За радост на повечето хора поддържането на пръскачката не е толкова трудна задача, необходимо е маркуч, достъп до вода и щателно измиване. Почистването на филтрите е малко по-сложно, тъй като, за да се почистят трябва да се свалят.