Как да изберете най-добрата акумулаторна пръскачка

Популярни

ремонт и обзавеждане на малка спалня

Как да обзаведем малка спалня ?

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка.

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация - ефикасна ли е, колко струва и колко сесии са необходими?

Всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация: какво представлява? Боли ли?

черна кухненска мивка и светъл плот

 Какво е важно да знаете преди да купите кухненска мивка?

Ремонтът или освежаването на кухнята често са свързани и с подмяната на кухненската мивка.

Усмихни се красиво

Усмихни се красиво

Проучванията показват, че правилната и красива усмивка помага на хората да бъдат не само по-...

5

За всеки един градинар най-големият проблем са вредителите и плевелите. За да се справят с тях те често използват различни помощни средства като електрически пръскачки и пестициди, които значително ги улесняват. 
Ако сте начинаещ градинар, тази статия ще ви бъде полезна, тъй като заедно с експертите в търговията с акумулаторни пръскачки от Багира ще споделим с вас няколко полезни съвета, които ще ви помогнат при избора им.

Как да изберете най-добрият модел за вас? 
Често пъти изборът на електрическа пръскачка може да бъде изключително труден процес, особено както вече казахме за по-неопитните. За да направите правилния избор трябва да знаете какви изисквания трябва да покрива вашата бъдеще пръскачка. 

Обем
Един от основните критерии, по които се избират пръскачките е тяхната вместимост или казано с други думи колко течност може да съберете в резервоара. Макар да е вярно, че колкото по-голям е обема й толкова по-малко ще се разкарвате, за да я презареждате, но това невинаги е предимство. Има един основен момент, който много хора изпускат – ако резервоара е твърде голям и сте напълнили с течност, той може да бъде доста по-тежък отколкото сте си представяли. 
Освен това големите електрически пръскачки не могат ефективно да се използват на закрито за пръскане на саксийни растения или зеленчуци. 

Мощност
Налягането, създадено в резервоара е, това, което „изтласква“ тора или пестицидите през маркуча и към повърхността на растенията. Това налягане може да се създаде по два начина: ръчно или електрически.

  • При акумулаторните пръскачки има малка помпа, която се захранва от батерия и тя напълно замества постоянното помпане, което е необходимо при ръчните пръскачки. Като техен негатив можем да изтъкнем теглото, което е по-високо именно заради тези допълнителни части. 
  • Ръчните пръскачки както стана ясно те имат лост, чрез, който при помпане се получава налягане, което изпомпва течността навън. Те са ефективни, но изискват много повече усилия, на които не са свикнали много хора. 

И двата вида са подходящи при различни ситуации – ръчните при малки площи, а акумулаторните пръскачки при по-големи полета и плантации. 

Материал
Друг определящ фактор при избора е материалът, от който е направена пръскачката. Резервоарът обикновено е направен от пластмаса и колкото по-добро е качеството му, толкова по-агресивни химикали могат да се изсипват вътре. Най-добрите имат и прозрачна част, където може да се види нивото на течността вътре. 
Дюзите, пръчката и маркучът също отразяват цялостното качество на пръскачката. Месингът е далеч по-подходящ, отколкото алуминий, например, защото е по-устойчив и ще издържи по-дълго. Също така неръждаемата стомана се счита за най-скъпия материал, така че тези, които имат част, изработени от метал, също са с най-високо качество. 

Поддръжка 
Поддръжката на акумулаторните пръскачки е жизненоважно за по-дългото й обслужване и по-доброто представяне. За радост на повечето хора поддържането на пръскачката не е толкова трудна задача, необходимо е маркуч, достъп до вода и щателно измиване. Почистването на филтрите е малко по-сложно, тъй като, за да се почистят трябва да се свалят.