Автоаксесоарите, които задължително да съхранявате в колата си през зимата

Популярни

Дамски часовник

Как да изберете перфектния дамски часовник?

Часовникът е не само практичен, но и красив аксесоар, с който може да изразите личния си стил и...

Сватбените пръстени

Романтичната история на сватбените пръстени

Днес живеем във време, когато сватбеният ритуал се възприема много повече като отживелица,...

диван

Диван или канапе – това е въпросът.

Думите „диван“ и „канапе“ нерядко, но съвсем погрешно, се използват като синоними.

Детска мода

Тенденциите в детската мода през лято 2019

Лятото вече е тук.

Хотели в добринище

Вълнуващо пътешествие с последната теснолинейка

Има едно магическо усещане в това да пътувате с влак.

5

Когато времето стане студено и започне да се трупа сняг, шофирането може да стане ужасен, вледеняващ кошмар. Особено ако притежавате по-старо превозно средство, което не разполага с онези симпатични седалки с подгрев и сякаш му отнема цяла вечност, преди да започне да духа топло. Освен необходимостта от подготовка за ниските температури по време на шофиране, е важно също така да си набавите някои автоаксесоари от flexzon.com, които ще направят пътуването Ви по-лесно и по-безопасно.

Ето списък на най-добрите автоаксесоари, които да държите в колата си през зимата. 

  • Ръкавици за шофиране

Ужасно е да сложите ръцете си върху леденостуден волан. Лесно решение на този проблем е да имате чифт зимни ръкавици за шофиране в колата си. Важно е обаче да вземете подходящ модел, за да можете да държите волана правилно. Тези автоаксесоари могат да бъдат малко скъпи, но определено си струват инвестицията през зимните месеци.

  • Кожени покривала за волана и седалките 

За да избегнете вледеняването на волана, един калъф от естествена кожа може да бъде изключително полезен. Не само, че ще Ви е по-удобно с него, но и ще добави стил към интериора на Вашия автомобил. Кожените покривала за седалките пък ще Ви държа топло, докато пътувате. И двата типа автоаксесоари се предлагат в различни цветове, така че можете да персонализирате колата си!

  • Електрическо одеяло

Ако имате по-нова кола с USB букса, тогава трябва да си купите един от тези страхотни автоаксесоари.  Електрическото одеяло с USB захранване ще Ви осигури топло и уютно шофиране. Също така може да бъде чудесна идея за подарък за някой, на който винаги му е студено! Не всички автомобили имат USB букса, затова се предлагат и одеяла с батерии. 

  • Отоплители за ръце

Друго нещо, което трябва да добавите в списъка си с автоаксесоари, са отоплителите за ръце. Те са лесни за намиране и са на много достъпна цена. Можете да ги сложите в ръкавиците си за шофиране, за да получите допълнителна топлина. Активират се при досег с въздуха и отдават топлина в продължение на 8 часа.

  • Спрей за размразяване на предното стъкло

Този важен автоаксесоар ще Ви е от полза през ледените сутрини. С него много по-бързо ще отстраните снега и леда от предното стъкло и чистачките. Не го прилагайте обаче за замръзналата ключалка или друго подобно.

  • Скрапер за лед и четка за сняг

Разтворът за размразяване няма да се справи с всичко сам и затова винаги трябва да държите добър скрапер за лед и четка за сняг в колата си през зимата. Предлагат се компактни модели, които са 2 в 1 и може лесно да се съхраняват в багажника. 

  • Отопляеми чистачки 

Когато падне сняг, създавайки леден слой на предното стъкло, шофирането може да стане доста стресиращо и понякога опасно. Отопляемите остриета на чистачките са чудесни автоаксесоари, които ще Ви бъдат от полза. 

  • Комплект за спешна помощ

Има дълъг списък с нещата, които трябва да включите в комплекта си за спешна помощ, но ще обърнем внимание на няколко основни. Задължително вземете фенерче с допълнителни батерии, преносимо зарядно устройство за телефон, захранващ кабел, кабели за ток, комплект за първа помощ, допълнително одеяло и дрехи, шоколадови блокчета, бутилирана вода и пътна карта. Тези автоаксесоари ще Ви помогнат да дочакате пътна помощ през зимата.

  • Подходяща лопата за сняг

Важен елемент от списъка с автоаксесоари е една добра лопата за сняг, която да можете да държите в колата си през цялата зима. Сгъваемата лопата е много компактна и може да бъде удължена за по-добър обхват.