Автоаксесоарите, които задължително да съхранявате в колата си през зимата

Популярни

мазна кожа

6 Важни съвети при грижа за мазната кожа

Мазната кожа е доста неприятен естетичен проблем, който се дължи на свръхактивни мастни жлези,...

ремонт и обзавеждане на малка спалня

Как да обзаведем малка спалня ?

Спалнята е мястото,  където прекарваме време на активна почивка.

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация - ефикасна ли е, колко струва и колко сесии са необходими?

Всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация: какво представлява? Боли ли?

черна кухненска мивка и светъл плот

 Какво е важно да знаете преди да купите кухненска мивка?

Ремонтът или освежаването на кухнята често са свързани и с подмяната на кухненската мивка.

5

Когато времето стане студено и започне да се трупа сняг, шофирането може да стане ужасен, вледеняващ кошмар. Особено ако притежавате по-старо превозно средство, което не разполага с онези симпатични седалки с подгрев и сякаш му отнема цяла вечност, преди да започне да духа топло. Освен необходимостта от подготовка за ниските температури по време на шофиране, е важно също така да си набавите някои автоаксесоари от flexzon.com, които ще направят пътуването Ви по-лесно и по-безопасно.

Ето списък на най-добрите автоаксесоари, които да държите в колата си през зимата. 

  • Ръкавици за шофиране

Ужасно е да сложите ръцете си върху леденостуден волан. Лесно решение на този проблем е да имате чифт зимни ръкавици за шофиране в колата си. Важно е обаче да вземете подходящ модел, за да можете да държите волана правилно. Тези автоаксесоари могат да бъдат малко скъпи, но определено си струват инвестицията през зимните месеци.

  • Кожени покривала за волана и седалките 

За да избегнете вледеняването на волана, един калъф от естествена кожа може да бъде изключително полезен. Не само, че ще Ви е по-удобно с него, но и ще добави стил към интериора на Вашия автомобил. Кожените покривала за седалките пък ще Ви държа топло, докато пътувате. И двата типа автоаксесоари се предлагат в различни цветове, така че можете да персонализирате колата си!

  • Електрическо одеяло

Ако имате по-нова кола с USB букса, тогава трябва да си купите един от тези страхотни автоаксесоари.  Електрическото одеяло с USB захранване ще Ви осигури топло и уютно шофиране. Също така може да бъде чудесна идея за подарък за някой, на който винаги му е студено! Не всички автомобили имат USB букса, затова се предлагат и одеяла с батерии. 

  • Отоплители за ръце

Друго нещо, което трябва да добавите в списъка си с автоаксесоари, са отоплителите за ръце. Те са лесни за намиране и са на много достъпна цена. Можете да ги сложите в ръкавиците си за шофиране, за да получите допълнителна топлина. Активират се при досег с въздуха и отдават топлина в продължение на 8 часа.

  • Спрей за размразяване на предното стъкло

Този важен автоаксесоар ще Ви е от полза през ледените сутрини. С него много по-бързо ще отстраните снега и леда от предното стъкло и чистачките. Не го прилагайте обаче за замръзналата ключалка или друго подобно.

  • Скрапер за лед и четка за сняг

Разтворът за размразяване няма да се справи с всичко сам и затова винаги трябва да държите добър скрапер за лед и четка за сняг в колата си през зимата. Предлагат се компактни модели, които са 2 в 1 и може лесно да се съхраняват в багажника. 

  • Отопляеми чистачки 

Когато падне сняг, създавайки леден слой на предното стъкло, шофирането може да стане доста стресиращо и понякога опасно. Отопляемите остриета на чистачките са чудесни автоаксесоари, които ще Ви бъдат от полза. 

  • Комплект за спешна помощ

Има дълъг списък с нещата, които трябва да включите в комплекта си за спешна помощ, но ще обърнем внимание на няколко основни. Задължително вземете фенерче с допълнителни батерии, преносимо зарядно устройство за телефон, захранващ кабел, кабели за ток, комплект за първа помощ, допълнително одеяло и дрехи, шоколадови блокчета, бутилирана вода и пътна карта. Тези автоаксесоари ще Ви помогнат да дочакате пътна помощ през зимата.

  • Подходяща лопата за сняг

Важен елемент от списъка с автоаксесоари е една добра лопата за сняг, която да можете да държите в колата си през цялата зима. Сгъваемата лопата е много компактна и може да бъде удължена за по-добър обхват.